2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Autósüldözés és lövöldözés BudapestenForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-23 16:12:00
Az egyik menekülõt néhány utcával messzebb elkapták, két társát még keresik.

Ámokfutó autóst üldöztek a rendõrök délután a fõvárosban. Több lövést is leadtak a kocsira, hogy megállítsák, de nem sikerült. Az autót pár utcával odébb találták meg, ekkor már senki sem volt benne. Az egyik menekülõt néhány utcával messzebb perceken belül elkapták, egy másik férfit pedig késõ délután fogtak el. Harmadik társukat még keresik.

Fél órával a lövöldözés után is járt az ablaktörlõje az üldözött autónak. Az ámokfutás az Üllõi úton ért véget, a terepjáró három utasa itt ugrott ki a kocsiból, majd elfutottak.

Az üldözés néhány utcával odébb kezdõdött azután, hogy igazoltatni akarták a sofõrt, de õ gázt adott és megpróbált elmenekülni. Valamivel arrébb a rendõrök két autóból úttorlaszt állítottak fel, de a kocsit így sem tudták megállítani.

„A Ford terepjáró a zárat áttörte, ekkor a kollégáim több lövést adtak le a személygépkocsira, amely ennek ellenére egérutat nyert” – mondta Sass Oszkár, a Budapesti Rendõr-fõkapitányság sajtóügyeletese.

Információink szerint csaknem húsz lövés dördült. Eltalálták a kocsi egyik kerekét, valamint néhány lövedék az egyik ajtóba fúródott.

Pár utcával odébb a tolvajok megálltak és kiugrottak a lopott kocsiból. Egyiküket nem messze egy polgárõr fogta el. A férfit megbilincselték, golyóállómellényes rendõrök vitték a kapitányságra. Társát egy órával késõbb fogták el, õt is õrizetbe vették.

Az üldözésben három rendõrautó teljesen összetört, és megsérült két közelben parkoló kocsi is. A harmadik szökésben lévõ férfit még keresik a rendõrök.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!