2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Fidesz: Tíz év alatt egymillió munkahely
Utolsó módosítás: 2010-04-23 10:22:35
A Fidesz kormányra kerülésekor regionális és országos közmunkaprogramot hirdet, amit célzottan a nemzetgazdaság érdekének megfelelõen alakítanak ki, mondta Orbán Viktor Miskolcon.

Kósa Lajos arról Beszélt Salgótarjánban, hogy mindenkinek dolgoznia kell ebben az országban.

A Fidesz a mostani szétszórt és széttagolt közmunkaszervezés helyett regionális és országos közmunkaprogramot fog hirdetni, mondta Orbán Viktor pártelnök csütörtökön Miskolcon.

Azt mondta, az embereket nemcsak arra szeretnék rávenni a közmunkaprogram szabályainak segítségével, hogy valamit tegyenek, hanem célzottan a nemzetgazdaság érdekének megfelelõen fogják õket kérni a közmunkára. Példáként az árvízvédelmet, a csatornázást, a belvízvédelmet említette. Hangsúlyozta, hogy sokkal összefogottabb, koncentráltabb és fejlesztésközpontú lesz a közmunkaprogram rendszere Magyarországon.

A pártelnök szerint az ország két legnagyobb gondja, a munkanélküliség és a közbiztonság hiánya Borsod-Abaúj-Zemplén megyében mutatkozik meg a legélesebben. Azt mondta, megerõsödött benne az a programpontjuk, miszerint tíz év alatt egymillió munkahelyet létre kell hozniuk, ehhez közmunkák szervezését és adócsökkentést lát szükségesnek. Ismét ígéretet tett az idei adócsökkentésre. Kövér László szerdán viszont azt mondta, hogy ebben az évben nem fog menni az adók és a járulékok csökkentése.

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke csütörtökön Salgótarjánban arról beszélt, hogy teljesen másik Magyarországot kell építeni, és ennek egyik alapja, hogy mindenkinek dolgoznia kell ebben az országban. Az a mûfaj, hogy 3,8 millió ember tart el 10 milliót, ez véget ért, nem vagyunk erre képesek, vélekedett Debrecen fideszes polgármestere.

Orbán szavaihoz hasonlóan õ is azt tartja megoldásnak, ha 10 év alatt sikerül egymillió munkahelyet létrehozni. Azt is mondta, hogy olyan közmunkarendszert kell kialakítani, hogy aki a szociális rendszer ellátására szorul, segítsen annak a közösségnek, aki rajta segít. "Senki nem kerülhet az utcára, senki nem maradhat étel nélkül, mindenki gyerekének biztosítjuk az oktatást, de mindenkinek tudni kell, hogy egy olyan országra mondtak a magyarok döntõ többségben igent, amelyben mindenkinek dolgozni kell."

Kitért arra, hogy nem az Út a munkához hasonló programot akarnak kiépíteni, mert ott a cél az volt, hogy kevesebben éljenek segélybõl, de közben nõtt a rendelkezésre állási támogatottak száma, és nem is olyat, ahol a munkanélküliség tartóssá válik, mert olyanok a jogviszonyok, hogy az embereknek nincs is kedvük munkát keresni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!