2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Kis varázslattal a jobb életért Forrás: B.K.A.
Utolsó módosítás: 2008-08-27 14:12:38
Napjainkban egyre többen hívják segítségül otthonuk szebbé, életük jobbá tételéhez a térrendezés többezer éves kínai mûvészetét.

A feng shui nem csak harmonikusabbá változtatja környezetünket, de befolyásolja életünk minden területét. Általa megerõsíthetjük többek között egészségünket, pénzügyi helyzetünket, de javíthatunk párkapcsolatunkon is. Terah Kathryn Collins, a feng shui egyik elismert képviselõje sok hasznos tanácsot ad példákkal illusztrált könyvében. Elmeséli például, hogy pályafutása elején felhívta egy ingatlanügynök, és megkérte, nézzen már meg hat olyan ingatlant, amit egy éve hiába próbál eladni. Collins szemügyre vette a lakásokat, és rögtön megállapította, hogy a feng shui-jal lehet rajtuk javítani. Egyiknél az ajtó nem mozdult szabadon, ami nehezítette a ki-be járást, a másiknál a lépcsõ egyenesen a bejárati ajtó felé vezetett, a harmadikban a bútorok miatt alig lehetett közlekedni. Collins átrendezte a lakásokat, kijavította a felfedezett hibákat, és az eredmény még õt magát is meglepte. Az ingatlanügynök hamarosan értesítette, hogy a hat tulajdonosból négy újra beleszeretett a házba, és elálltak az eladástól. A másik kettõ pedig villámgyorsan elkelt.

 

S bár a feng shui idõnként túl misztikusnak tûnhet, valójában arra épül, hogy minél egészségesebb, rendezettebb egy lakás, annál hatékonyabban segíti, táplálja vágyaink beteljesülését. Rendet és harmóniát teremt otthonunkban, ezáltal az életünkben is. A feng shui szó jelentése: szél és víz. Az elsõ mesterek - kb. 3000 évvel ezelõtt - csupán a házak, települések helyét jelölték ki. Megkeresték azokat a területeket, ahol az erõ vagy energia (kínaiak szerint csi) harmóniát teremtett, s kedvezõ hatással voltak az emberekre.Legjobbnak tartották az úgynevezett "sárkány gyomra" tájegységeket. Az ilyen helyen félkörben hegyekkel vagy erdõvel övezett síkságon helyezkedett el az épület. a homlokzat felõli rész nyitott, enyhén lejtõs, és a közelben tó vagy folyó zárja le a kilátást.

 

A mai kor emberének úgy kell használnia a feng shuit, hogy ötvözze a kínai bölcsességeket és a nyugati gondolkodásmódot, illetve a mai kor életviteléhez alkalmazkodjon. Ehhez adunk tanácsokat folyamatosan honlapunkon. Kattintson ide minden nap, nehogy elszalasszon valami hasznos feng shui ötletet!

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!