2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Nem „lövészárok-politikára” készül az LMPForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-26 10:59:04
Konstruktív, következetes és határozott ellenzéki politikát szeretne folytatni a Lehet Más a Politika a parlamentben, nem „lövészárok-politikát”.

Az LMP kész együttmûködni a többi ellenzéki és a kormánypárttal is, de nem engednek a 89-es jogállami forradalom értékeibõl - mondta vasárnapi sajtótájékoztatóján a párt listavezetõje.

Schiffer András szerint 16 tagú frakciójuk lesz az Országgyûlésben és az LMP beterjeszti azon javaslatait, amelyek a korábban ismertetett antikorrupciós 12 pontjukkal kapcsolatosak. Várják, hogy támogatja-e azokat majd a többség - tette hozzá. Schiffer András úgy fogalmazott: azt akarják bebizonyítani, hogy lehet más a politika és az ellenzéki politika is.

Schiffer András sajtótájékoztatója elején gratulált a Fidesz-KDNP pártszövetségnek, amely kétharmados többséget szerzett az új parlamentben. Annak a 13 fõvárosi LMP-s képviselõjelöltnek is gratulált, akik állva maradtak az elsõ forduló után és indultak a másodikban. Négy közülük "elég komoly többlettámogatást tudott szerezni", és a többieknél is beigazolódott, hogy helyes politikát folytatott az LMP a két választási forduló között - tette hozzá.

A listavezetõ szerint az elmúlt hetekben több ezer ember szerette meg mûvelni a politikát, és úgy látja, hogy ez az igazi forradalom. Azt mondta, hogy az LMP történetének voltak elõzményei Magyarországon, és ígérete szerint folytatják azt a politikai kultúrát, amelyet ökopolitikai mozgalmak, jogvédõ szervezetek kezdtek itthon a kilencvenes években.

Schiffer András szerint "nem lövészárok-politikát" akarnak folytatni, hanem konstruktív ellenzékit, hogy "a magyar politikát ne a rágalmak és összeesküvés-elméletek, hanem az empátia és a méltányosság vezesse". Az LMP listavezetõje a Fidesz-KDNP kétharmados többségével kapcsolatban azt mondta: soha nem volt még ekkora hatalma itthon egy pártnak az elmúlt 20 évben, mindez az elmúlt 8 év szocialista kormányzásának eredménye, de aggódnak is ugyanakkor, mert nem igazán ismerik a Fidesz terveit.

Az LMP együttmûködésre törekszik a többi parlamenti párttal, de nem engednek a 89-es jogállami forradalom értékeibõl: számukra továbbra is fontos az emberi méltóság, a magánszféra tisztelete, a jogegyenlõség, az állampolgári részvétel - mondta Schiffer András, aki az antikorrupciós javaslatok mellett a fõbb kérdések között említette azok sorsának rendezését, akik elvesztették a lakhatásukat, illetve régóta nem tudnak munkát találni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!