2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
A helyi rendõrök nem mernek intézkedni, mert a bûnözõk megfenyegetik õket?Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-04-26 12:45:47
A Jobbik csendõrlaktanyákat létesítene, a csendõrök pedig sosem a saját lakóhelyükön teljesítenének szolgálatot

Rubi Gergely (Jobbik) most elõször lesz országgyûlési képviselõ; a 4. választókerületben indult, ahol 18 százalékkal második helyet ért el. A parlamentbe pártja országos listájáról jutott be.

 

Rubi Gergely 10 éven át dolgozott operatõrként, technikusként és rendezõként különféle televízióknál, a TV2-õt is beleértve. Képviselõként egyik legfontosabb céljának tartja "a sajtószabadság újbóli kivívását", mert szerinte nem tartható, hogy a médiumokat pártok tartsák a kezükben. A két nagy kereskedelmi televízió mûsorpolitikáját egyenesen tûrhetetlennek ítéli, magyar ötleten alapuló, helyi gyártású produkciókat sürget a külföldi licenszeken alapulók helyett, s megnégyszerezné a két csatorna által fizetendõ évi frekvenciadíjat.
A Hajdúhadházon élõ képviselõ elengedhetetlennek gondolja a közbiztonság javítását, amit elsõsorban  a csendõrség újbóli felállításától várna. - A helyi rendõrök nem mernek intézkedni, mert a bûnelkövetõk megfenyegetik õket. A Jobbik csendõrlaktanyákat létesítene, a csendõrök pedig sosem a saját lakóhelyükön teljesítenének szolgálatot - mondja. Fontos kérdésnek tartja a honvédség helyzetét. Álláspontja alapján vissza kellene állítani a sorkatonai szolgálatot, de a 6-8 hónapra, egyfajta alapkiképzés céljára behívott honvédeket jobban megválogatnák. Rubi azonnal hazahívná a jelenleg külföldi missziókban szolgáló magyar katonákat, mondván, idegen érdekbõl vannak ott. Mindezen túl parlamenti munkájában - természetjáróként - elkötelezett a környezetvédelem felé, elsõsorban az erdõgazdálkodás terén lát súlyos visszaéléseket.

 

Bár a munkája gyakran a fõvárosba szólítja majd, fel sem vetõdik benne, hogy ne Hajdúhadházon laknának a továbbiakban is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!