2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Szagos házaspár ÁrtándonForrás: haon
Utolsó módosítás: 2008-11-07 16:03:09
Ártánd – A lebukástól tartva 45 vadkender-palántától szabadult meg a határon egy házaspár, de a rendõrök szó szerint szagot fogtak.

Vezendi Jánosné szóvivõ közlése szerint a pár Mercedes terepjárója a hajnali órákban érkezett az ártándi átkelõre. A kocsiban egy másik férfi is ült, akirõl kiderült, hogy hontalan állampolgár, illetve a német hatóságok körözik. Házaspár úgy döntött, megvárja az intézkedések befejezését.

 

Az átkelõhely közelében parkoltak le. Közben egy járõrözõ határrendész kábítószer-keresõ kutyája drogot jelzett egy közeli szemeteskonténernél. A hulladékok közt egy cipõsdobozt találtak, benne a marihuána-palántákkal. Ekkor a Mercedest is átvizsgálták, amiben már az eb gazdája is érezte a vadkender jellegzetes illatát.


Az asszony csomagjából hamarosan elõkerült a dobozhoz való félcipõ – a vonalkód árulta el –, továbbá marihuána-neveléshez szükséges eszközök is találtak. A házaspárt kábítószerrel visszaélés bûntett miatt õrizetbe vették, ügyükben szakértõ bevonásával folytatódik az eljárás. A hontalan férfit Budapestre vitték, hogy átadják a németeknek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!