2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Végzetes lehet a földönkívüliek eljövetele?Forrás: RTl Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-27 09:40:23
Egy brit tudós, Stephen Hawking arra figyelmeztette az emberiséget, hogy el kellene kerülniük a földönkívüliekkel való érintkezést, mert ennek a következményei pusztítóak lehetnek.

„Sokkal nagyobb lenne a kihatása annak, ha a földönkívüliek meglátogatnának minket, mint amikor Kolombusz Kristóf partra szállt Amerikában, ami ugye nem jött ki jól az õslakos amerikaiak számára” - mondta az asztrofizikus egy új televíziós sorozatban.

A mûsor bemutat egy elképzelt világegyetemet, földönkívüli életformákkal, ahol óriási ûrhajókkal vadásznak az erõforrások után, miután a saját bolygójukat kimerítették. „Az ilyen fejlett idegenek bármelyik bolygót, amelyiket elérhetik, meghódítják és gyarmatosítják” – figyelmeztetett Hawking.

A földönkívüliek létezésének valószínûségérõl ennyit mondott: „Az én matematikai agyamat egyedül a számok késztetik arra, hogy tökéletesen racionálisan gondoljak az idegenekre. Az igazi kihívás, kidolgozni azt, hogy az idegenek milyenek lehetnek valójában.”

Izzó tintahal-szerû lények vagy növényevõk, esetleg világossárga ragadozók, akik leszúrják az életükért imádkozókat? Ezek a lények mind megtalálhatóak a tudós elképzelt, fantasztikus kozmoszában.

Az emberiség már számos kísérletet tett, hogy felvegye a kapcsolatot földönkívüli civilizációkkal. 2008-ban az amerikai ûrkutatási hivatal, a NASA a Beatles „Across the Universe” (az Univerzumon keresztül) címû számát küldte ki az ûrbe. A béke üzenetével továbbított dal azoknak a földönkívülieknek szól majd, akik 2439–ben feltehetõleg a Sarkkörök régiójában lesznek. De az emberiség történetében az idegenekkel való kapcsolatfelvételért tett erõfeszítések néhány évvel korábbra nyúlnak vissza. Az amerikai ûrszondák (Pioneer 10 és 11) felbocsájtottak 1972–ben és 1973–ban meztelen nõkkel és férfiakkal ellátott plakátokat, a szimbólumok a Föld és a Nap pozícióját kívánják közvetíteni. Az 1977–ben a világûrbe kiküldött Voyager 1 és 2 pedig hordoz magával egy arannyal bevont réz hanglemezt, hogy felvegye a hangokat és a képeket a Földön.

Az idegenek létezése a mai napig egy megfejthetetlen talány. Vannak, akik hisznek bennük, vannak akik elzárkóznak a témától. Természetesen akadnak olyanok is, akik azt mesélik, már találkoztak velük. Mindenesetre a kérdés még mindig nyitva áll.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!