2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Gyilkolt a radioaktív hulladékForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-27 12:14:45
Meghalt egy 35 éves indiai férfi miután radioaktív sugárzásnak volt kitéve egy Újdelhiben található fémhulladék telepen - közölte kedden a város rendõrsége.

Nyolc embert kellett a hónap elején kórházba szállítani, miután radioaktív szeméttel kerültek kapcsolatba. Azt még mindig nem tudják az indiai hatóságok, hogy a fõleg az orvoslásban használt kobalt 60 izotópok honnan, és hogyan kerültek újdelhii fémtelepekre.

A 35 éves férfi helyi idõ szerint hétfõ este halt meg Újdelhi egyik kórházában, ahova április nyolcadikán szállították, miután radioaktív sugárzásnak volt kitéve - közölte egy indiai rendõr az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva. A férfi halálát többszervi elégtelenség okozta: kétoldali tüdõgyulladása volt, valamint vese- és májelégtelenség jeleit mutatta - közölte a férfit kezelõ orvos.

A radioaktív sugárzás miatt kórházba szállított nyolc ember közül egy kritikus állapotban van, egyet pedig április huszadikán hazaengedtek. A hat, még kórházban kezelt beteg közül hárman vannak stabil állapotban - írta a Times of India címû lap.

Az indiai hatóságok április elején vizsgálták át az Újdellhi nyugati részén, sûrûn lakott területen lévõ fémhulladék telepeket, miután több embert is sugárfertõzéssel kellett kórházba szállítani. A szakértõk a fémhulladékok között a fõleg az orvoslásban használt kobalt 60 izotópot találták, az AFP-nek nyilatkozó indiai rendõrtiszt elmondása szerint tíz telepen.

Azt még nem tudni, hogy a radioaktív szemét honnan, és hogyan került a fémtelepekre. Az indiai hajózási minisztérium az elõzõ héten radioaktív anyagokat jelzõ detektorok felszerelésére utasított 12 nagy kikötõt, hogy megakadályozzák veszélyes anyagok bejutását az országba.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!