2020. április 9. Csütörtök, Erhard.
 
Szerdától előnyben a hatvan év felettiek a postánForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-03-25 19:08:39
Címkék: Bihari hírek
A koronavírus-járvány miatt módosul a postai kiszolgálás és a kézbesítés rendje, közölte a Magyar Posta az MTI-vel.

SZERDÁTÓL A NYITÁST KÖVETŐ EGY ÓRÁN KERESZTÜL A POSTAI KISZOLGÁLÁSBAN ELSŐBBSÉGET ÉLVEZNEK A 60 ÉV FELETTIEK.

A házi karanténra kijelölt címekre felfüggesztik a személyes kézbesítést, vagyis nem megy postás ezekre a helyekre, amíg a korlátozás tart. A küldeményeket a karantén ideje alatt a kézbesítési pontokon vehetik át a jogosultak közül azok, akik nem betegek.

A csekkbefizetéssel kapcsolatban azt javasolják, hogy a személyes ügyintézés helyett inkább a csekkbefizető mobilalkalmazást használják az emberek.

változtatások érintik a kártyás fizetéseket is, írja az MTI. Összhangban azzal a kormányzati döntéssel, hogy a járványügyi helyzet miatt az egyérintéses kártyás vásárlások esetében a PIN-kód kötelező használatára vonatkozó jelenlegi 5 ezer forintos értékhatárt 15 ezer forintra emelik, a postán sem kell majd megadni a PIN-kódot 15 ezer forintig.

Ez a limitemelés egyébként nemcsak a csekkbefizetésnél, hanem levél- és csomagfeladás esetén is, csomagkézbesítőknél valamint a csekk- és csomagautomatáknál is érvényes lesz, de a postai terminálokon indított készpénzfelvételre nem vonatkozik, ott továbbra is szükséges a PIN-kód megadása.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!