2020. április 9. Csütörtök, Erhard.
 
Koronavírus: újabb halott és 39 új fertőzött MagyarországonForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-03-25 19:20:24
Címkék: Bihari hírek
Minden eddiginél nagyobb mértékben, 39-cel nőtt az új igazolt koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon. A kormányzati tájékoztató oldal közléséből kiderül: ezzel az igazolt magyarországi fertőzöttek száma 226-ra emelkedett.

HUS 1566A koronavirus.gov.hu szerint a hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek közül 212 magyar állampolgár, mellettük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah és 1 vietnámi polgár fertőződött meg.

A járványnak újabb magyarországi halálos áldozata is van, az egyik brit fertőzött. Ő a tizedik, aki a koronavírus miatt hunyt el hazánkban.

Ezt nézze meg, ha a legfontosabb dolgokat tudni akarja a koronavírusról

Mint azt Müller Cecília országos tisztifőorvos hétfőn elmondta: már nincsen olyan megye, ahol ne találtak volna fertőzött személyt. Számos olyan fertőzött van, akinek nincsenek tünetei. Hogy hányan fertőződhetnek még meg, arra még becsült számot se tettek közzé. „A tömeges járványnál sokakat érint a megbetegedés, de azt előrejelezni, hogy a lakosság hány százaléka fertőződhet meg – noha mi magunk is, szakemberek is modellezik ezt –, csak találgatás” – mondta erről Müller.

A járvány tömegessé válását erősíti az is, hogy még sosem volt olyan magas a napi új fertőzöttek száma, mint most. Eddig csak egyszer, hétfőn haladta meg az igazolt új fertőzések száma a harmincat (akkor 36 volt), míg egy napja csupán húsz új esetet regisztráltak.

Sokkolóbb adat, hogy az elmúlt öt nap mindegyikén volt halálos áldozata a járványnak, és hogy múlt szombat óta a fertőzöttek száma megkétszereződött: szombaton, a vírus magyarországi megjelenésének 19. napján lépte át a 100-at, és ma, a vírus magyarországi megjelenésének 24. napján már 200 fölött van a fertőzésszám.

A fertőzöttek közül – az elhunytakat és a gyógyultakat figyelembe véve – jelenleg 195 az aktív eset. Miközben az új fertőzöttek száma 39-cel nőtt, a karanténban lévőké csak 7-tel csökkent (most 85-en vannak nem hatósági házi, hanem intézményi karanténban), vagyis a most igazolt fertőzöttek többsége olyan, aki eddig nem volt izolálva.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!