2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Fegyverrel akarta meglesni ObamátForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-27 13:45:08
Õrizetbe vettek egy férfit az egyik észak-karolinai repülõtéren, ahol a rendõrségi autókéhoz hasonló fényjelzéssel és szirénával jelent meg egy bérelt autóval.

A repülõtéren az amerikai elnök éppen ekkor szállt be az Air Force One gépébe - közölték hétfõn az amerikai állam hatóságai. A bejelentés szerint a rendõrök és az elnök biztonságáért felelõ titkosszolgálati ügynökök megállították a reptérre behajtó kocsit, majd kérdõre vonták a Joseph McVey nevû ohiói férfit, akinél fegyver volt.

Az eset vasárnap történt Asheville város regionális repülõterén. A hatóságok közlése szerint megkérdezték a férfit, hogy mit csinál, mire azt válaszolta, hogy hallotta, az elnök városban van, és meg akarta nézni. Helyi jelentések szerint McVey nem került közel az elnökhöz, illetve az elnök repülõjéhez. Barack Obama éppen Nyugat-Virginiába készült, hogy részt vegyen az ottani bányaszerencsétlenség áldozatainak tiszteletére rendezett eseményen.

A hatóságok bejelentése szerint, miután lefegyverezték McVey-t, a rendõrök és a titkosszolgálati ügynökök felfedezték, hogy a kocsiban van egy készülék, amellyel le lehet hallgatni a rendõrségi adásokat, ezen kívül találtak egy szirénát valamint egy belsõ, öntapadós villogót, amihez hasonlót a rendõrtisztek is használnak civil autóikban. Találtak egy oldalfegyvert, és egy puskához való távcsövet is a kocsiban., amiben felszerelt állapotban volt még egy digitális kamera a szélvédõn, és a csomagtartóban négy antenna.

McVey ellen a rendõrség vádat emelt, de nem az elnök elleni támadás elõkészítésének, hanem a lakosság terrorizálásának gyanújával. Észak-Karolinában törvény tiltja, hogy meghatározott közterületeken, nyilvános helyeken nyíltan fegyvert viseljen bárki.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!