bihari rendõrök. A bûnelkövetõk legalább 2006. eleje óta gyártottak és adtak el fehér- és sárgaaranynak kinézõ ékszereket magyarországi zálogházaknak. A hamisítványokkal sikerült megtéveszteni a kevésbé rutinos becsüsöket és a zálogházak révén minden bizonnyal sokaknál vannak most olyan gyûrûk, kar- és nyakláncok, amelyekrõl csak hiszik, hogy igaziak…


Kattintson a képre és nézze meg a videót!


Hamis ékszerek forgalomban


 

A nyomozás – tájékoztatott kedden dr. Juhász Imre, a megyei rendõr-fõkapitányság gazdaságvédelmi osztályvezetõje – idén januárban kezdõdött, amikor is egy püspökladányi zálogház becsüse kiszúrta, hogy két fiatalember hamisítvánnyal próbálja becsapni.

A rendõrök elkapták az egyik fiút, s részben rajta keresztül eljutottak ahhoz a 49 éves budapesti ötvöshöz is, aki az édesanyja lakásán berendezett mûhelyekben gyártotta az ékszereket. Õt a múlt csütörtökön fogták el, a férfi jelenleg elõzetes letaróztatásban van. Rajta kívül két kiskunlacházi és egy nyíregyházi férfi is szerepel a gyanúsítottak listáján, õk közvetítõként vettek részt az üzletben. A pontos kár egyelõre megbecsülhetetlen, de feltehetõen, hogy eléri a tízmilliós nagyságrendet.

 

Kattintson a képre és tudja meg ki volt az ékszerhamisító!