2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Krisztus arca Püspökladány mellett?Forrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-28 10:26:17
Zarándokhellyé is válhat az egyik Püspökladány melletti szántóföld, egy mûholdas felvételén ugyanis a szántóföldön egy alak látható, sokak szerint Jézus arcképe.

A jelenség csak néhány óráig volt látható, aztán eltûnt a felvételekrõl. A település vezetõi arra számítanak, hogy tömegek zarándokolnak majd a jelenség helyszínére. Az általunk megkérdezett történész szerint a szántóföldi Jézus arckép csak véletlen.

A Google mûholdas fotóján nem csak a szántóföld látszik Püspökladány mellett, hanem egy homályos arckép is van rajta. A szántóföldön látható kép sokak szerint nem más, mint Jézus arca.

A jelenség csak néhány óráig volt látható az ûrbõl, majd eltûnt a felvételekrõl. A fotó azonnal bejárt a világsajtót, a legnagyobb brit bulvárlap, a Sun internetes oldalára is felkerült.

Az általunk megkérdezett történész szerint az arckép kirajzolódása csak véletlen.

„ A világosabb foltok azért keletkeztek, hogy szántáskor a szikesebb sósabb talaj felszínre került ez hamarabb megszárad, kifehéredik, és élesen rajzolódik ki a sötétebbek vélhetõleg nedvesebb területrészek” – mondta Rásó János, helytörténész.

Püspökladánynak mindenesetre jól jön az ûrbéli látványosság. A szántóföldet zarándokhellyé szeretnék nyilváníttatni.

„ Ez egy olyan terület amely természetvédelmi területté van nyilvánítva ez a jövõben akár a városnak ha zarándokhelyé változik akkor turisztikai szempontból elõnyt is jelenthet” – mondta Petõn Pap Margit, a püspökladányi önkormányzat tanácsnoka.

Stábunk megkereste a helyi katolikus plébánost is, de õ nem akarta kommentálni a mûholdas felvételt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!