2024. április 19. Péntek, Emma.
 
A Facebook segítségét kéri a szerb kormányForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-28 15:24:45
Információkat akar kérni a szerb kormány a Facebook-tól egy olyan csoportról, amely a közösségi oldalon halállal fenyegette meg többször a szerb államfõt - közölte kedden a szerb belügyminiszter.

"Az Egyesült Államok igazságügyi minisztériumához fordulunk elsõként, mivel az õ jóváhagyásuk szükséges, hogy a Facebooktól megkaphassuk az adatokat" - mondta Ivica Dacics a Beta szerb hírügynökség jelentése szerint.

A belügyminiszter bejelentése elõtt nem sokkal közölte Borisz Tadics államfõ Demokrata Pártjának szóvivõje, hogy a Facebookon regisztráltak annak a csoportnak a tagjai, amely megfenyegette az elnököt, egyebek mellett azzal, hogy orvlövészt küldenek rá. Jelena Trivan idézte a csoport egyik állítólagos bejegyezését a közösségi oldalon: "Hiába bújsz el páncélozott kocsiban, amikor kiszállsz majd, vár rád egy lövész".

Az AFP francia hírügynökség közlése szerint az ügynökség munkatársai kedden nem találtak semmiféle fenyegetõzõ csoportot a Facebook-on, amely rendkívül népszerû Szerbiában, gyakran a fenyegetõzõk körében is. Februárban 15 hónap börtönre ítélt egy belgrádi bíróság egy férfit, mert megfenyegetett az oldalon egy huligántámadásokat vizsgáló újságírót.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!