2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Az otthonról dolgozókra is rászálltak a kiberbűnözőkForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-03-31 08:45:44
Címkék: Bihari hírek
„Vigyázat! A csalók most a Zoom nevű vállalati videókonferencia alkalmazásra hivatkozva próbálják meg átverni a távmunkában dolgozó felhasználókat” – figyelmeztet hétfői Facebook-posztjában a Nemzeti Kibervédelmi Intézet.

Februárban az Index is beszámolt róla, hogy a kiberbűnözők az emberek félelmeire alapozó emailekkel kezdtek el adatokat kicsalni, illetve vírusokat terjeszteni, az NKI legfrissebb tájékoztatása pedig egy újabb csalásra figyelmeztet.

Több, mint 74 000 ügyféllel és 13 millió aktív felhasználóval a Zoom az egyik legpopulárisabb felhőalapú vállalati kommunikációs platform, amelynek népszerűsége az elmúlt hetekben még inkább megugrott. Ugyanezzel párhuzamos a kiberbűnözők repertoárja tovább szélesedett: az elmúlt napokban egyre több hamis, Zoomra hasonlító megtévesztő domaint regisztráltak, és egyre gyakrabban jelenik meg káros kód is az alkalmazással összefüggésben

– írják.


Az NKI azt javasolja: aki egy látszólag Zoomra mutató linket kap, legyen fokozottan óvatos, aki pedig a Zoom mobilkliensét használja, mindig frissítse az alkalmazást a legutóbbi verzióra. Hozzáteszik: a Zoommal kapcsolatban az elmúlt években súlyos sérülékenységek is napvilágot láttak, valamint több adatvédelmi aggály is felmerült.

Az NKI a honlapján szedte össze a videókonferencia-szolgáltatások biztonságos kezeléséről szóló legfontosabb tudnivalókat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!