2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Szijjártó: A héten 20 repülőt várunk 10 millió maszkkal, 2000-nél több lélegeztetőgéppelForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-03-31 09:16:56
Címkék: Bihari hírek
A koronavírus-törvényről szavaz ma az Országgyűlés, amit itt követhet. Szijjártó Péter külügyminiszter napirend előtti felszólalásában elmondta, hogy a világ legnagyobb gazdagsági erőivel rendelkező országai is elképesztő kihívásokkal néznek szemben a világjárvány miatt.

„SZÁMOLJUNK LE MINDENFÉLE ILLÚZIÓVAL, ÚJRA KELL INDÍTANUNK A MAGYAR GAZDASÁGOT”

– közölte.

A világ valamennyi országa ma Kína ajtaján kopogtat, illetve dörömböl, mondta a külügyminiszter. Magyarország időben lépett, a szükséges szerződéseket megkötötték annak érdekében, hogy a védekezéshez elegendő eszközzel rendelkezzen az ország, mondta. Hozzátette, hogy ezen a héten 20 repülőt várnak, melyekkel többek között

  • 10 millió maszk,
  • 2,5 millió gyorsteszt,
  • 300 ezer kesztyű és
  • 2000-nél több lélegeztetőgép

érkezik. Hozzátette, az elmúlt héten már 7 repülőgép érkezett Magyarországra ilyen eszközökkel. Senkit nem hagyunk magára, a Magyarországon élőket megvédjük, a külföldön rekedt magyarokat hazahozzuk, a gazdaságot pedig újraindítjuk, mondta Szijjártó.

A külföldön rekedt magyarokról, a hazahozatalukról a következőket mondta: 5583 magyar állampolgárnak segítettek eddig hazatérni, és további 2026 magyar hazatérésén dolgoznak. Az Egyesült Államokból és Kanadából 477 magyar hazajutásáért két repülőgépet küld Magyarország, Latin-Amerikában és a karibi térségben 243 magyar vár, hogy hazajuthasson.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!