2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Felépült az ország legnagyobb állatházaForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-28 15:48:16
Elkészült Magyarország legnagyobb állatháza, amelyben 222 faj 1200 egyede figyelhetõ meg. A Nyíregyházi Állatpark legújabb szenzációját, a Zöld Piramist és Ócenáriumot kedden mutatták be a sajtónak.

Állatkert-történeti eseménynek nevezte Magyarország legnagyobb állatháza, a Zöld Piramis és a benne lévõ Ócenárium átadását Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója. A nettó 1,6 milliárd forintból megépített, három emelet magas, interaktív állatház Indonézia és Délkelet-Ázsia páratlanul gazdag élõvilágát mutatja be.

Az ötlettõl a megvalósításig két év telt el, a költségek felét az Európai Unió és a magyar állam, a másik felét Nyíregyháza önkormányzata biztosította. Az ócenáriumban - melyet egy 8,5 méter hosszú alagút szel át - cápák, ráják, bohóchalak élnek. Liánok, trópusi növények között, lépcsõkön és függõhidakon, üveghídon vezet az út a 15 méter magas piramisban fölfelé, skorpiók, patkányok, sárkánygyíkok, orángutánok, kígyók, hüllõk, csótányok, elefántok között.

Itt látható a környék legnagyobb (12 méter magas) vízesése is. Európa négy állatkertjében látható komodói varánusz, Nyíregyháza egy párt kapott tenyésztésre az indonéz kormánytól. A piramisban a trópusi körülményekrõl a legmodernebb technika gondoskodik, kupolájának anyagát a kivitelezõ német cég abból az anyagból készítette, amellyel a pekingi olimpia uszodáját is fedték.

Magyarország legnagyobb állatházának ünnepélyes avatása április 30-án lesz, a nagyközönség május elsejétõl látogathatja.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!