2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
585 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, egy idős férfi meghalt585 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, egy idős férfi meghaltForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-02 10:24:35
Címkék: Bihari hírek
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 585-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. A gyógyultak száma 42 főre emelkedett, írja a koronavirus.gov.hu.

A hír először úgy jelent meg a koronavirus.gov.hu oldalon, hogy egy halottról is írtak, ezt később kivették a szövegből. Kicsivel később a táblázatban megjelent a 21. halott, egy 70 éves férfi, majd a hozzá tartozó hír is:

Újabb koronavírussal-fertőzött beteg halt meg. Egy 70 éves férfi hunyt el. Ezzel huszonegyre nőtt az elhunytak száma.

Az operatív törzs szerdai közlése szerint a regisztrált fertőzöttek közül tizenheten vannak lélegeztetőgépen, hat százalék pedig intenzív ellátásra szorul.

A koronavírus-járvány március 4-én érte el Magyarországot, a kormány március 11-én hirdetett veszélyhelyzetet, majd március 16-án lezárták a határokat, betiltották a rendezvényeket, bezártak a mozik és szórakozóhelyek, korlátozták az üzletek 15 óra utáni nyitva tartását.

Március 28-tól, szombattól, kéthetes, április 11-ig tartó kijárási korlátozás lépett életbe az ország egész területén: csak munkavégzés és az alapvető szükségletek céljából lehet elhagyni a lakóhelyeket, tartózkodási helyeket.

Világszerte magyar idő szerint szerda éjfélig a John Hopkins Egyetem adatai szerint több mint 926 ezer esetet regisztráltak, több mint 46 ezer halálos áldozat van, és körülbelül 193 ezer embert nyilvánítottak gyógyultnak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!