2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Kompenzálják a kórházak járvány miatt kieső bevételeitForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-05 15:29:38
Címkék: Bihari hírek
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményben számol be az új finanszírozási szabályokról az egészségügyi dolgozók bérezésének biztosítása érdekében.

"A koronavírus járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetben,

A HALASZTHATÓ BEAVATKOZÁSOK ELMARADÁSA MIATT A KÓRHÁZAK JELENTŐS BEVÉTELTŐL ESTEK EL.

Ezért az egészségügyben dolgozók munkahelyének megőrzése érdekében a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) májustól az egészségügyi szolgáltatók finanszírozásának mértékét átlagfinanszírozással határozza meg.

A NEAK-kal szerződött egészségügyi szolgáltatók

A VESZÉLYHELYZETET MEGELŐZŐ IDŐSZAK HÁROMHAVI FINANSZÍROZÁSI DÍJA ÁTLAGÁNAK MEGFELELŐ ÖSSZEGET KAPNAK MAJD.

Az átlagfinanszírozás azt a célt szolgálja, hogy az egészségügyi szolgáltatók a veszélyhelyzet ideje alatt is biztonsággal működhessenek, és a hozzájuk forduló betegek rendelkezésére álljanak a készenléti ellátás szabályainak megfelelően. Tehát, ha a konkrét betegellátás - a járványügyi helyzet miatt - nem is lehetséges, tájékoztassák és tanácsokkal lássák el a hozzájuk forduló nem akut problémával jelentkező betegeket.

Az átmeneti alkalmazás nem érinti az egészségügyi szolgáltatók Kormányrendeletben és a finanszírozási szerződésben meghatározott kötelezettségeit. Az átlagfinanszírozás mértékéről a NEAK az egészségügyi szolgáltatókat értesíti"

- áll az Emmi közleményében.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!