2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
A járvány alatt nincs hétvégi kamionstopForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-05 16:25:14
Címkék: Bihari hírek
A koronavírus-járvány kapcsán kihirdetett veszélyhelyzet miatt, a folyamatos áruellátás érdekében a nehéz tehergépkocsik visszavonásig hétvégi korlátozás nélkül közlekedhetnek a hazai utakon - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A KAMIONSTOP AZ ÜNNEPEK KÖRÜLI MUNKASZÜNETI NAPOKON, ÍGY HÚSVÉTKOR SEM LESZ ÉRVÉNYBEN.

A forgalomkorlátozást főszabály szerint a tavaszi hétvégéken szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig kellene alkalmazni, de az a munkaszüneti napokra is kiterjedne. Ennek megfelelően a kamionstop a következő napokban április 9., csütörtök 22 órától április 10., péntek 22 óráig, majd április 11., szombat 22 órától április 13., hétfő 22 óráig állna fenn.

A közúti áruszállítás zavartalansága érdekében azonban a korlátozást visszavonásig felfüggesztették.

Az intézkedés lehetővé teszi, hogy a hazai vállalkozások még rugalmasabban szervezhessék meg belföldi fuvarozási feladataikat. A lépést kezdeményező kiskereskedelmi szektor cégei gördülékenyebben gondoskodhatnak az üzletek folyamatos áruellátásáról, a készletek feltöltéséről, a vásárlói igények kiszolgálásáról. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium egyebek mellett a teherautó- és buszsofőrök számára előírt vezetési- és pihenőidők ideiglenes módosításával is megkönnyítette a közúti fuvarozást.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!