2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
A Debreceni Egyetemen betegszimulátorokon készülnek a frontvonalraForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-06 08:31:19
Címkék: Bihari hírek
Speciális szimulációs szobában készülnek a koronavírusos betegek ellátásra a Debreceni Egyetem orvosai, rezidensei és szakdolgozói – írja az MTI. Az aneszteziológiai és intenzív terápiás tanszék e-learning képzésén a koronavírus járványra összpontosító intenzív ellátási protokollokkal és ajánlásokkal ismerkednek meg a szakemberek.

A távoktatáshoz gyakorlati képzés is kapcsolódik, az aneszteziológiai és intenzív terápiás klinikán a betegellátó team tagjai egy külön erre a célra kialakított és berendezett kórteremben sajátítják el a COVID-19 betegek ellátásának sajátosságait, és azt is gyakorolhatják, hogyan csökkentsék a megfertőződés esélyét.

A résztvevők a gyakorlati oktatás során egyebek mellett a személyi védőfelszerelések használatát, a COVID-19 betegek légútbiztosításának, gépi lélegeztetésének, gyógyszerelésének és a mellkasi elváltozásokat feltáró ultrahangvizsgálatnak a sajátosságait ismerik meg.

A komplex gyakorlati képzés keretében arra is lehetőség van, hogy a tüneteket valósághűen megjelenítő betegszimulátorokon gyakorolják a koronavírussal fertőzött betegek ellátását. A szimulátorokon elvégezték a szükséges frissítéseket, így azok tökéletesen alkalmasak a COVID-19 betegek kezelésére vonatkozó komplex szituációs, szimulációs oktatásra.

QP | Quality Placement

A DEBRECENI EGYETEM MINDEN REZIDENSNEK, ORVOSNAK ÉS SZAKDOLGOZÓNAK LEHETŐSÉGET AD A KÉPZÉSRE, DE ELSŐBBSÉGET ÉLVEZNEK AZOK, AKIK AZ ELLÁTÁSI TERVEZET SZERINT A COVID-ELLÁTÁS FRONTVONALÁBAN FOGNAK DOLGOZNI.

A távoktatást kiegészítő gyakorlat kétórás beosztással történik, párhuzamosan két teremben zajlik, kilenc fős csoportokban, így naponta nyolcvanegy egészségügyi dolgozó tud részt venni a szimulációs képzésben.

A koronavírus-járvány miatt indított soron kívüli intenzív terápiás képzés április elsején kezdődött. Az egy hétre előre meghirdetett kurzusok már beteltek, ezért a tanszék folyamatosan teszi közzé az új időpontokat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!