2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Feladták a kutatást a hegymászó utánForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-29 11:49:43
Nem keresik tovább a Himaláján eltûnt magyar hegymászót, Várkonyi Lászlót - tudta meg a Független Hírügynökség Hajnal Ágnestõl, az expedíció kapcsolattartójától. A jégomlást zúzódásokkal megúszó Klein Dávid már az 5200 méteres alapbázison van, ...
holnap várhatóan már Katmanduban lesz. A helyi hatóságok szerint nincs esély, hogy ennyi idõ után akár élve, akár holtan rátaláljanak a férfire, ráadásul az idõjárás is rosszra fordult. Klein Dávid csütörtök délelõtt azt üzente telefonon, hogy az alaptáborban van, lavinabaleset történt. Õt a biztosítókötél megmenekítette, kollégája azonban meghalt - tette hozzá Hajnal Ágnes.

A két magyar hegymászót hétfõ délután sodorta el lavina a Himaláján, Várkonyi László eltûnt, Klein Dávid pedig megsérült. Az alpinisták arra készültek, hogy oxigénpalack nélkül érjék el a Mount Everest csúcsát, elõször a magyar hegymászás történetében. Klein Dávid elsõ beszámolója a balesetrõl kedd délután került fel az expedíció honlapjára. Ebben azt írja, hogy éppen az elõretolt alaptábor felé tartottak, amikor félúton, viszonylag könnyû terepen jégomlás történt. Klein Dávidot a jég ledobta egy függõleges jégfalra, amin lógva állt meg, a rögzített kötélen. Abban reménykedett, hogy mögötte lévõ társát elkerülte a lavina. Késõbb tudta meg, hogy Várkonyi László eltûnt.

A két hegymászó március 27-én indult meghódítani a Föld legmagasabb pontját, a Mount Everest 8850 méter magasan lévõ csúcsát. A tervek szerint 60 napot töltöttek volna a hegyen, és május 21-én értek volna haza.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!