2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Kilenc magyar halt meg egy nap alatt a járványbanForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-08 09:11:27
Címkék: Bihari hírek
Újabb 73 fertőzöttel 817-re emelkedett hazánkban azoknak a száma, akik igazoltan koronavírus-fertőzöttek.

A NÉPEGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT KEDD REGGEL KÖZÖLT ADATAI SZERINT A JÁRVÁNYNAK ÚJABB 9 ÁLDOZATA VAN, EZ EDDIG A LEGMAGASABB NAPI SZÁM.

Az új áldozatok 61 és 92 év közöttiek, és mindegyiküknek volt valamilyen krónikus betegsége. A halottak száma keddre 47 főre nőtt. Eddig 71-en épültek fel a betegségből.

Az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján Kiss Róbert rendőr alezredes arról beszélt, hogy a rendőrség folyamatosan ellenőrzi a közterületeket, és az eddigi tapasztalatok alapján a jó idő miatt többen hajlamosak elhagyni otthonaikat a kijárási korlátozások ellenére. Emiatt 4292 rendőri intézkedés volt már, amiből 3102 eset figyelmeztetéssel, 532 eset pedig helyszíni bírsággal zárult. Hétfőtől a rendőrök fokozottan fogják ellenőrizni azokat a helyeket, ahol várhatóan sokan jelennek majd meg a jó idő miatt.

Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta, a betegség már a csoportos megbetegedések fázisában tart, majd felhívta a figyelmet, a parkolás ingyenessé tételével nem arra akarják buzdítani az embereket, hogy hagyják el otthonaikat, hanem hogy ne a tömegközlekedést használják.

Hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök arról beszélt az M1-en, hogy kidolgozták a gazdaságvédelmi akciótervet, és több lépcsőben visszaépítik a 13. havi nyugdíjat, eszerint 2021-től évente egy héttel több nyugdíj jár majd. A miniszterelnök bejelentésről bővebben itt olvashat.

A koronavírusról hivatalosan tájékoztató kormányzati oldal csak nemrég, múlt héten tette nyilvánossá a koronavírusban elhunytak nemét, korát és egyéb alapbetegségeit, illetve azt, hogy megyékre bontva hogyan oszlik meg a fertőzöttek száma az országban.

A magyarországi megbetegedésekről folyamatosan frissülő grafikonunkból tájékozódhat:

A világon a koronavírus-fertőzöttek száma április 7-én közel 1,35 millió fő. A betegségben több mint 74 ezer ember halt meg, és közel 277 ezer fő gyógyult fel belőle.

(Borítókép: Ajpek Orsi / Index)

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!