2020. június 2. Kedd, Kármen, Anita.
 
Jól megkoronázom a napotokat! – kiabálta egy szombathelyi patika előtt, majd mások arcába köhögöttForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-09 10:02:05
Címkék: Bihari hírek
Szándékosan arcul köhögte és koronavírus-fertőzéssel fenyegette az embereket egy szombathelyi patika előtt két férfi, ezért garázdaság miatt 200 ezer forintos pénzbírságot szabott ki rájuk a Szombathelyi Járásbíróság – írja az MTI.

Tóth András, a Szombathelyi Törvényszék sajtószóvivőjének szerdai közlése szerint a két elkövető – egy magyar és egy ukrán állampolgárságú férfi – március 18-án egy szombathelyi gyógyszertárnál követték el a bűncselekményt, ahol az odaérkezőket szándékosan arcon köhögték, majd obszcén szavakkal illették őket. Egyikük azt kiabálta az embereknek, hogy

JÓL MEGKORONÁZOM A NAPOTOKAT!

A járásbíróság előkészítő eljárás során meghozott határozata szerint a kirívóan közösségellenes magatartás alkalmas volt arra, hogy az érintettekben megbotránkozást és riadalmat keltsen. A bíróság nyomatékos súlyosbító körülményként értékelte az elkövetés helyét és idejét, tekintettel arra, hogy ekkor már hatályban volt a koronavírus-járvány miatt veszélyhelyzetet kihirdető kormányrendelet.

Az elkövetők nem tettek vallomást, de a szabálysértés elkövetését elismerték. A bíróság 200-200 ezer forint pénzbírsággal sújtotta őket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!