2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Kovács Zoltán: Fellazult a rend, ez nem egy jó jelForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-09 10:19:30
Címkék: Bihari hírek
Szerda délután közölte Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, hogy Orbán Viktor csütörtökön tájékoztatja majd a magyar állampolgárokat, hogyan döntött a kormány az április 11-én, szombaton lejáró kijárási korlátozás kapcsán.

Szerda este, az M1 csatornán szerepelve viszont már több részletet is megvillantott Kovács, elmondva, hogy Orbán Viktor miniszterelnök az összes szempont és a szakértők figyelembevételével dönt majd a korlátozások ügyében. Hozzátette, hogy  az adatok és a személyes érzékelés is azt mutatja, hogy szerdán már-már egy normális napnak megfelelő forgalom volt az utcákon, és

ez nem egy jó jel.

Az utóbbi napokban fellazult a kijárási korlátozás betartásával kapcsolatos rend, és "ez valószínűleg tükröződni fog a számokban is" – mondta Kovács a köztévén.

Szerdán részben a kijárási korlátozások ügyében Karácsony Gergely főpolgármester és Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke is részt vett a kormányülésen Orbán meghívására. A találkozó után Karácsony arról beszélt, ő maga a kijárási korlátozások meghosszabbítását javasolta, a főpolgármester szerint ezeknek még legalább egy hónapig érvényben kellene maradniuk, Szita Károly pedig még akár szigorítana is.

„Ezeket mind-mind figyelembe kell vennünk” – idézte az MTI Kovácsot, aki érthetőnek nevezte, hogy több kisebb, köztük Balaton-környéki, önkormányzat is próbálja lebeszélni az embereket, hogy az ünnep alatt településeikre látogassanak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!