2022. december 3. Szombat, Ferenc, Olívia.
 
Határon túli magyaroknak is küld 600 ezer maszkot a magyar kormányForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-11 10:53:54
Címkék: Bihari hírek
Minden magyar felelős minden magyarért, ezért a magyar nemzeti közösségeket a határok túloldalán is támogatja a kormány, eszközökkel is - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter pénteken az MTI-nek.

A határon túl élő magyar közösségeknek eszközbeli segítséget is nyújt a kormány,

600 EZER MASZKOT, VALAMINT NÉHÁNY TÍZEZER VÉDŐRUHÁT, VÉDŐFELSZERELÉST ÉS TESZTET BIZTOSÍTANAK SZÁMUKRA A FELVIDÉKEN, ERDÉLYBEN, SZÉKELYFÖLDÖN, KÁRPÁTALJÁN, SZLAVÓNIÁBAN, A MURA-VIDÉKEN ÉS A VAJDASÁGBAN.

A külgazdasági és külügyminiszter azt mondta, Magyarország azért tudja megtenni ezt, mert működik a Kína és Magyarország közötti légihíd és a kormány több mint 30 millió maszkot vásárolt már Kínából.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter
Fotó: KKM/Borsos Mátyás / MTI

Emellett van egy komplett gépsor, amely hamarosan megkezdi a működését és

HAVONTA 2 MILLIÓ 800 EZER MASZKOT LEHET RAJTA ELŐÁLLÍTANI.

A saját gyártású maszkok megteremtik a lehetőséget arra is, hogy segítse a kormány azokat, akik nagy bajban vannak Magyarország környékén - mondta. Hozzátette, szinte mindegyik határon túli magyar közösség megkereste a kormányt azzal, hogy rossz az ellátottság azokon a területeken, ahol élnek, egyes kórházak pedig a működési képességeik küszöbére értek a koronavírus jelentette kihívások miatt.

Szijjártó Péter azt is elmondta, kötelességünk a magyar emberek egészségét és életét megvédenünk, ehhez pedig szükséges, hogy az egészségügyi védekezés sikeres legyen. Az elkövetkező hetekben is jelentős szállítmányok érkeznek Magyarországra Kínából, elősegítve az egészségügyi védekezés sikerét, tette hozzá.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!