2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Több hektáron égett az erdő BudaörsnélForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-11 11:05:58
Címkék: Bihari hírek
Nagy területen, mintegy 6-7 hektáron gyulladt ki az aljnövényzet péntek délután Budaörs külterületén, a Sóska utca, a Tárogató utca és a Hold utca feletti erdős részen, írja honlapján a Katasztrófavédelem.

Az erdős területen fák törzsei is lángra kaptak. Budapestről, Törökbálintról és Érdről hivatásos, Budaörsről és Biatorbágyról önkéntes tűzoltók érkeztek nagy erőkkel a helyszínre, ahol öt, majd hét vízsugárral igyekeztek megfékezni a lángokat.

Estére több egység is befejezte a munkálatokat, a többiek az izzó, parázsló részeket próbálták felkutatni, hogy a lángok ne csaphassanak fel újra. A Katasztrófavédelem éjjel egykor jelentette be, hogy a tűzoltóknak sikerült megfékezniük a tüzet, hozzáláttak az utómunkálatokhoz.

A Biatorbágy Önkéntes Tűzoltó Egyesület a Facebook-oldalán több felvételt is közölt az oltási munkálatokról.

FB IMG 1586544911055
Fotó: Fotó: Biatorbágy Önkéntes Tűzoltó Egyesület

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az eset kapcsán az MTI-vel közölte: az aljnövényzet mellett fatuskók és cserjék is lángra kaptak, a nagy szárazság és az erős szél miatt gyorsan terjedtek a lángok, ezért a legmagasabb riasztási fokozatot rendelték el.

Ahogy korábban az Index is beszámolt róla, a fokozott erdőtűzkockázat miatt a Nébih péntektől országos tűzgyújtási tilalmat rendelt el. Idén már közel 4 ezer szabadtéri tűzeset fordult elő Magyarországon, közülük egy halálos volt, összesen csaknem 6 ezer focipályányi terület égett le.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!