2024. április 24. Szerda, György.
 
Újabb 56 koronavírus-gyanús eset a Pesti úti idősek otthonábanForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-11 11:12:13
Címkék: Bihari hírek
Újabb 56 idős embernél igazolódott a koronavírus-fertőzés illetve merült fel annak gyanúja a Pesti úti idősek otthonában. Őket a Szent János kórházba szállítják az OMSZ mentőautóival és egy busz igénybevételével. Az intézményben történt tömeges megbetegedések miatt azonnali intézkedések végrehajtására kötelezte az országos tisztifőorvos a fenntartó Fővárosi Önkormányzatot. Csütörtökön 126 gondozottat szállítottak kórházba, így csak a Pesti úti intézményből összesen 182, koronavírussal fertőzött személyt kellet más intézménybe átszállítani.
  • Április 3.: A Pesti úti idősek otthona öt lakóját kellett kórházba szállítani koronavírus-fertőzés gyanúja miatt. A tesztek mind az öt eseteben pozitívak lettek. Ezután újabb 13 fő került kórházba koronavírus-gyanús tünetekkel, mire a főváros saját forrásból (értsd: magánlaborban) 200 tesztet végzett el olyan a dolgozóktól és lakóktól levett mintákon, akik érintkeztek fertőzésgyanús esetekkel.
  • Április 7.: A tisztifőorvos arról számolt be, hogy a Pesti úton 53 ápolt és 12 ápoló koronavírusos, de még nem teszteltek le mindenkit.
  • Április 8.: Karácsony Gergely főpolgármester kérte a kormányt, hogy a tesztelés mielőbb kezdődjön meg az idősellátásban. Ugyanezen a napon a Fővárosi Védelmi Bizottság rendkívüli vizsgálatot tartott több, a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában működő idősotthonban. A vizsgálat Karácsony Gergely beszámolója szerint azt állapította meg, hogy az intézmények a hatóságok előírásai szerint működnek.
  • Április 9.: Az operatív törzs bejelentette, hogy száznál is több fertőzött és öt halott van a Pesti úti otthonban. A fertőzöttek számáról Karácsony is csak a sajtótájékoztatóról értesült, noha a kormányülésen egy nappal korábban azt ígérték neki, hogy a főváros megkapja a védekezéshez szükséges információkat az operatív törzstől. Müller Cecília tisztifőorvos kollégáival együtt járta be Pesti úti intézményt, ahol azt nyilatkozta, nem talált mindent megnyugtatónak a higiénével kapcsolatban. Az országos tisztifőorvossal tartott ugyanakkor Gy. Németh Erzsébet is, aki szerint több vizsgálatot is indított a kormány a fővárosi fenntartású intézményekben és ezek a vizsgálatok mindent rendben találtak.
  • Április 10.: Péntek reggelre 151-re emelkedett a Pesti úti otthon fertőzöttjeinek száma és a hétre az elhunytaké. Az országos tisztifőorvosÍ bejelentette, hogy 126 fertőzöttet szállítottak el a Pesti úti otthonból a Korányi Kórházba, illetve oktatásra kötelezte az otthon dolgozóit, mert a fertőtlenítés kapcsán "problémákat tárt fel."
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!