2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Koronavírus: már 1310 fertőzött van MagyarországonForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-11 11:29:12
Címkék: Bihari hírek
Szombat reggelre 120-szal nőtt az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, így 1310-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma - közölte a koronavírus kormányzati tájékoztató oldala. A járványnak újabb 8 halálos áldozata van, így a halottak száma 85-re nőtt. A vírusból három újabb fertőzött épült fel, így a gyógyultak száma 115-re emelkedett, az aktív esetek száma az előző napi 1001-ről 1110-re nőtt.

A nyolc új áldozatból 5 férfi és 3 nő, a férfiak között 59, 60 és 62 éves is van, a többi áldozat 81-91 év közötti. Az eddig feltöltött adatok szerint mindegyiküknek volt kiegészítő betegsége, például légzési elégtelenség, magas vérnyomás vagy daganatos betegségek.

A kormányzati adatokból kiderül, hogy újabb 1464 ember került hatósági házi karanténba, így számuk 17 490-re nőtt. A mintavételek száma 2013-mal 31 961-re nőtt, de azt továbbra se tudni, hogy ennyi mintát hány emberen vettek.

Az operatív törzs ismét felhívta a figyelmet arra: a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

Az látható a területi adatokból, hogy továbbra is Budapesten a legmagasabb a fertőzöttség, az igazolt koronavírus-fertőzötteknek a fele a fővárosban él. A járvány itt is terjed a leggyorsabban, a hét elején ugyanis még csak a fertőzöttek 42-43 százaléka volt fővárosi. Pest megyével együtt a közép-magyarországi régió adja az igazolt koronavírusos esetek kétharmadát.

A vidéki megyék közül Fejérben és Csongrádban magas lakosságarányosan a fertőzöttek száma, Fejér megyében 100 000 lakosra csaknem 20 koronavírus-fertőzés jut, míg Csongrád megyében 11 ez a mutató. Magas, 9-es körüli ez az érték még Győr-Moson-Sopron és Nógrád megyében. A 100 000 lakosra jutó fertőzöttszám szerint továbbra is Borsodban és Hevesben a legkevésbé durva a járvány, mindkét megyében 3 alatt van ez az érték.

terkep0411

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs pénteki tájékoztatóján azt mondta: „Ha az idősek otthonában megbetegedetteket levonjuk, akkor is emelkedő tendencia mutatható ki. Ezért is fontos, hogy továbbra sem lazítsunk a szabályokon, rendkívül fontos a korlátozások betartása”.

A kormányfő csütörtökön bejelentette: elrendelik a kijárási korlátozás fenntartását határozatlan időre, valamint kormányrendelettel adnak jogot a polgármestereknek, hogy húsvét idejére saját településeiken további szigorító intézkedésekről döntsenek. Emiatt számos magyarországi város és község - főleg a kiemelt kirándulóhelyek térségében és a fővárosi agglomerációban - lényegében bezárkózott a négynapos húsvéti hétvégére. Szintén a szigorítás része, hogy mostantól 15 órakor bezárnak a trafikok is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!