2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
A kormányszóvivő szerint Magyarországon bárki fertőzött lehetForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-13 11:14:27
Címkék: Bihari hírek
A koronavírus bárhol ott lehet, hiszen jelen van minden megyében – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Facebookon közzétett Kormányinfó Plusz tájékoztatón.

FIGYELMEZTETETT ARRA IS, HOGY BÁRKI FERTŐZÖTT LEHET.

A kormányszóvivő arra kért mindenkit, hogy más országok példájából tanulva vegyék komolyan a helyzetet, legyenek fegyelmezettek, tartsák be az előírásokat, és aki teheti, maradjon otthon.

Egyre több a fertőzött, egyre több az elhunyt, ezért is fontos, hogy még több időt nyerjünk

– mondta. A korlátozások betartása azért fontos, hogy megfelelően fel lehessen készülni a fertőzöttek ellátására.

A tájékoztató szerint országszerte készülnek a kórházak a tömeges megbetegedésekre, az egészségügyi és szociális dolgozóknak képzések indultak, folyamatos a további egészségügyi eszközök megrendelése.

Az országban tombol a világjárvány, és a neheze még csak most jön. A diákok nem tudnak iskolába járni, emberek veszítik el a munkahelyüket, az idősek pedig el vannak szakítva a családtagjaiktól, ismerőseiktől, vagyis a járvány mindenki életét felborította.

Megköszönte minden védekezésben résztvevőnek az elmúlt hetek erőfeszítéseit, legyen szó egészségügyi és szociális dolgozókról, rendőrökről, katonákról. De köszönetet mondott azoknak is, akik ebben a helyzetben elvégzik a mindennapi élethez szükséges legfontosabb munkákat, és akik betartják a szabályokat és csak a legszükségesebb esetben hagyják el otthonukat.

Szó esett arról, hogy a kabinet korlátlan anyagi eszközöket biztosít a koronavírus-járvány elleni védekezéshez, létrehozta a járványügyi és a gazdaságvédelmi alapokat. A járvány lassítása mellett ugyanis a gazdaságot is újra kell indítani, amihez Szentkirályi szerint szükség lesz a politikai pártok, az önkormányzatok, a bankok, a multinacionális cégek hozzájárulására is.

A kormány 1300 milliárd forintot csoportosított át a minisztériumoktól a védekezésre.

A munkában hiszünk, nem a segélyekben

– mondta a kormányszóvivő, aki a munkavállalóktól pedig azt kérte, hogy a kiesett munkaidőt töltsék hasznosan, például átképzésekkel, vagy más munkahelyi feladatok elvégzésével.

A húsvét kapcsán szó esett arról, hogy mindenki azokkal töltse az ünnepet, akikkel együtt él, de gyakran hívják fel a családtagokat, és senki se próbálja meg kijátszani a kijárási korlátozást, mindenki maradjon a saját otthona környezetében, mert ezen most emberéletek múlhatnak.


Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!