2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Ismét mindent rendben találtak a Pesti úti idősotthonbanForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-13 11:45:04
Címkék: Bihari hírek
Szombaton újabb egészségügyi ellenőrzést tartottak a Pesti Úti Idősek Otthonában, ahol a legfrissebb adatok szerint 198 igazolt koronavírus-fertőzött és 8 halott van.

Az ellenőrzést Müller Cecília utasítására a X. kerületi Kormányhivatal Népegészségügyi Osztályának munkatársai végezték, és azt vizsgálták, hogy az intézményben végrehajtják-e azokat az azonnali intézkedéseket, amiket az országos tisztifőorvos rendelt el.

Miután kollégáival együtt bejárta a Pesti úti idősotthont, Müller Cecília azt mondta csütörtökön, nem talált mindent megnyugtatónak a higiénével kapcsolatban. Elrendelte, hogy az intézményben biztosítani kell a folyamatos orvosi ellátást, oktatást kell tartani a szakszemélyzet részére és a jogszabályoknak megfelelően kell tárolni a fertőtlenítőszereket.

AZ ELLENŐRZÉS SORÁN NEM TALÁLTAK JOGSÉRTÉST, DERÜL KI A VIZSGÁLAT JEGYZŐKÖNYVÉBŐL, AMIT A FŐPOLGÁRMESTERI HIVATAL TÖLTÖTT FEL VASÁRNAP DÉLELŐTT A HONLAPJÁRA.

A CSATOLT JEGYZŐKÖNYV SZERINT VÉGREHAJTJÁK A TISZTIFŐORVOS ÁLTAL ELŐÍRT RENDELKEZÉSEKET.

Hosszasan részletezik továbbá az elmúlt hetek történéseit. Kiderül például, hogy Skultéti József intézményvezető április 6-án jelezte írásban a fenntartó önkormányzatnak, az Operatív Törzsnek és a Fővárosi Kormányhivatalnak, hogy nem áll rendelkezésre orvosi ellátás és egyéni védőeszköz az idősotthonban. Igaz, ekkor már napok óta jelen volt a koronavírus az intézményben, Karácsony Gergely április 3-án jelentette be az első öt beteget, azóta pedig napról napra nő az igazolt fertőződések száma.

A vizsgálat megállapította azt is, hogy az intézmény az előírásoknak megfelelően biztosította a szobakarantént, fokozott fertőtlenítést végeztek, és az idősotthon valamennyi dolgozója védőeszközt visel.

"A fő tanulság tehát az: nagyszerű, áldozatos munkát végeznek az idősotthonokban dolgozók, miközben meg kell küzdeniük az egészségügyi és szociális szféra évtizedes magára hagyottságából fakadó gondokkal, például a munkaerőhiánnyal. Hálával és megbecsüléssel tartozunk a dolgozóinknak.

Nem fogom hagyni, hogy mindazok, akik a járvány elleni védekezés helyett politikai leszámolásba kezdtek, lebecsüljék a dolgozóink erőfeszítéseit és áldozatvállalását"

- kommentálta a feltöltött dokumentumokat Karácsony Gergely Facebookon.

A Magyar Honvédség vasárnap elkezdte fertőtleníti a Pesti Úti Idősek Otthonát, ahonnan csütörtökön 126 fertőzöttet szállítottak el a Korányi Kórházba.

Négy napja Sára Botond megbízásából a Fővárosi Védelmi Bizottság is rendkívüli vizsgálatot tartott több fővárosi fenntartású idősotthonban. Akkor is azt állapították meg, hogy az intézmények a hatósági előírásoknak megfelelően működnek.

Hogy mi történt eddig a Pesti úti Idősotthonban, ebben a cikkben foglaltul össze, itt pedig a történet politikai vetületéről írtunk bővebben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!