2024. április 24. Szerda, György.
 
A zuglói polgármester szerint nincs tömeg a Városligetben, nem kell lezárni egyelőreForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-13 12:09:37
Címkék: Bihari hírek
"Hagyja el a Városligetet a saját és mások érdekében (...) kérjük ne keressék fel a Városligetet a húsvéti ünnepek alatt sem!" - szól többek között a közterületesek autójának hangszórójából a Városligetben, derül ki az ATV anyagából. A csatorna telefonon beszélt a zuglói polgármesterrel, Horváth Csabával a liget esetleges lezárásról, a polgármester pedig elmondta, az azt lehetővé tevő rendelet ugyan kész, de egyelőre nem indokolt a teljes lezárás, ami egyébként is hatalmas rendőri élőerőt igényelne.

A rendőrség és a közterület felügyelet folyamatosan ellenőrzi, hogy ne legyen csoportosulás a parkban, a televízió felvételein is látszik, ahogy fiatalokat küldenek el, akik röplabdázni kezdtek. Ahogy fotós kollégánk is látta tegnap, ahogy a rendőrök megkérnek a parkban tartózkodó embereket, hogy hagyják el azt.

Karácsony Gergely főpolgármester egyébként húsvét idejére lezáratta a Margitszigetet, Óbudai-szigetet és a Római-partot, erről itt írtunk bővebben. A Városliget lezárásának lehetőségéről pár napja még éles vita volt: Karácsony Gergely azt állította, "a Városliget pár éve az előző főpolgármester segítségével a kormányhoz került. Ebben az esetben tehát a kormány tehetne szigorításokat, amennyiben szükségesnek látják".

Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár szerint azonban nem a kormánynál van a döntés joga, a Liget-törvény nem tartalmaz vészhelyzetre vonatkozó rendelkezést, az ő meglátása szerint Zugló önkormányzata rendelhet el szigorítást, és megkérték a kerület polgármesterét, Horváth Csabát, hogy egyeztessen Karácsony Gergellyel.

Bár Karácsony a fenti közleményben még úgy fogalmazott, "ha rajtunk múlt volna, akkor ma a Liget is üres lenne", Horváth Csaba egy korábban kiadott közleménye szerint ők egyelőre nem terveznek további szigorításokat, persze ennek az a feltétele, hogy a kormányrendeletben meghatározott korlátozásokat mindenki betartsa.

Pénteken délelőtt egyébként a vagyonkezelő, vagyis Városliget Zrt. egy felhívást adott ki, amelyben arra kértek mindenkit, hogy kerüljék a Ligetet: "tekintettel arra, hogy a Városliget sajátos adottságai miatt fizikailag nem lezárható, ezért nyomatékosan kérjük Önöket, hogy fokozottan tartsák be az előírásokat, szigorúan kerüljék a csoportosulásokat és csak legszükségesebb esetben, akkor is a jogszabályban engedélyezett módon használják a parkot" - írták többek között.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!