2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Újabb 12 halálos áldozata van a koronavírusnak MagyarországonForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-15 09:28:02
Címkék: Bihari hírek
Szerdára újabb 12 ember vesztette életét a koronavírus-fertőzés miatt, és további 67 magyar állampolgár szervezetében mutatták ki a betegséget, ezzel 1579-re nőtt az igazolt koronavírusos megbetegedések száma.

AZ ÚJ ÁLDOZATOK 64 ÉS 88 ÉV KÖZÖTTIEK, HÉT FÉRFI ÉS ÖT NŐ.

Mindannyian krónikus betegségben szenvedtek, jellemzően szív- és érrendszeri betegség, veseelégtelenség, cukorbetegség gyengítette szervezetüket, magas vérnyomás mellett. Többen korábban stroke-ot kaptak – derült ki a kormányzati tájékoztató oldal friss adataiból.

  • 70 embert gyógyultnak nyilvánítottak szerdára, így az ő számuk már 192.
  • A járványban szerda hajnalig összesen 134 ember halt meg Magyarországon.
  • Hatósági karanténban 13 360 ember van.
  • Az országban eddig 37 326 akkreditált tesztet végeztek.

Az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján Müller Cecília elmondta a Pesti úti idősotthonról, hogy az intézményben 204 fertőzöttről tudnak, közülük 10 fő pedig már elhunyt a betegségben. Jó hírként közölte, hogy 9 főt levettek a lélegeztetőgépről, ők már az intenzív osztályt is elhagyhatták. A tisztifőorvos hangsúlyozta:

Változatlanul igaz az az alaptétel, hogy az időseket és a krónikus alapbetegséggel küzdőket érinti a legsúlyosabban a fertőzés.

Müller Cecília ugyanakkor ismét figyelmeztetett, sokan tünetszegényen vagy tünetmentesen hordják ki a betegséget, ezért mindenkinek vigyáznia kell embertársaira. A sajtó kérdéseire adott válaszokból kiderült, hogy országszerte ellenőrzik az idősotthonokat. Müller Cecília kérdésre elmondta, hogy ez egyébként is a népegészségügyi hatóság feladata, de a mai nappal elrendelte az ország 1035 otthonának népegészségügyi hatósági ellenőrzését.

A kórházi ágyak 60 százalékának felszabadítását érintő kérdésre Müller azt mondta, nézzünk körül a világban. Szerinte a magyar intézkedések ugyan sikeresek, mégis „mindig a legrosszabb forgatókönyvre kell felkészülni”.

A sajtótájékoztatón részt vett Nagy István agrárminiszter is, aki egyfelől köszönetet mondott többek között a magyar gazdatársadalomnak is, másfelől pedig beszámolt azokról az agrárszektort érintő kormányzati intézkedésekről, amik az agráriumban segíthetik a hitelfelvételeket, valamint a beruházások könnyítését. Újabb döntések is születtek az általa vezetett akciócsoport javaslatára, így a mezőgazdasági szektorban:

  • az év végéig 200 millió forintra emelték a szabad felhasználású hitelfelvételi lehetőséget;
  • az állam eben a szektorban 100 százalékos garanciát vállal a hitelekre;
  • a turisztikához kapcsolódó agráripari területeken – a bor- és szőlőtermesztésben, a pálinkát és a kisüzemi sört előállítók, valamint a dísznövény-termesztők esetében – is bevezették a járulékmentességet három hónapra, a munkáltatóknak pedig további járulékkedvezményeket is biztosítanak.
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!