2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
3 szerencsétlenséget hozó tárgyForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-05-03 13:48:39
Míg egyes kiegészítõk pozitív energiával töltik meg a lakást, néhány tárgy éppen az ellenkezõjét teszi.

Míg egyes kiegészítõk pozitív energiával töltik meg a lakást, néhány tárgy éppen az ellenkezõjét teszi.
Az õsi térrendezési tudomány, a feng shui úgy tartja, hogy a közvetlen környezeteddel kölcsönös kapcsolatban állsz. Így lehetséges, hogy az otthonod egyes részei az életed egyes területeire lehetnek hatással.

A feng shui legfontosabb eszközével, a bágua térképpel állapíthatod meg, hogy a lakásod mely területeinek átrendezésével hogyan hathatsz az életedre.

A térrendezési tudomány tanácsokat is ad az egyes területeken a színek és az anyagok használatára vonatkozóan, sõt, az egyes bútorok helyét is megjelöli - mindezt annak érdekében, hogy az egyetemes energia, a chi szabadon áramolhasson a lakásban, és ezáltal pozitív energiával töltse meg azt, és erõsítse az egyes életterületeket.

A feng shui számon tart továbbá úgynevezett gyógyító eszközöket, melyek tovább serkentik, vagy, ha arra van szükség, éppen csitítják a chi-t, valamint olyan lakáskiegészítõket, melyek negatív energiát vonzanak a lakásba, és hátráltatják például a karrieredet, megzavarják a harmonikus párkapcsolatot, vagy éppen egészségügyi problémákat okoznak. Most megismerheted azokat, melyeket egyáltalán nem tanácsos otthon tartanod.

Apró tükrök magasan elhelyezve

A tükör akár a hasznodra is lehet, ám ez attól függ, hogy milyen a formája, a mérete, továbbá hol kap helyet a lakásban. A tükröt a feng shui a gyógyító eszközök, ugyanakkor az ártó tárgyak között is számon tartja: használhatod ugyanis arra, hogy a chi-t mozgósítsd azokon a helyeken, ahol kevés a fény, vagy ahol kiegészítésre szorul az adott szoba - például L-alakú helyiségek esetében, ahol a hiányzó részt az azzal szemközti falra helyezett tükörrel pótolhatod.

A tükör ugyanakkor el is aprózza a chit, és megzavarja annak áramlását, ha túl kicsi, ráadásul több is van belõle egy adott falon. A túlságosan magasan, szinte kizárólag dekorációs céllal elhelyezett tükör sem jó, hiszen fennáll a veszélye, hogy általa a chi nem a megfelelõ helyre összpontosul. Arról nem beszélve, hogy a magas tükör, melyben nem látod magad, kisebbségi érzést kelt, hosszútávon pedig sokat ront az önbizalmadon.

Káros tárgyak a feng shui szerint

A feng shui szerint bizonyos tárgyak nem építik, hanem rombolják az energiát. A Femina feng shui szakértõjétõl megtudhatod, milyen lakáskiegészítõket és dekorációs tárgyakat kerülj.

Csigák, kagylók és ezekbõl készült dekorációk

A nyaralások alkalmával gyûjtött kagylókat és csigákat sokan szeretik dekorációként egy mutatós tálban vagy dobozban a lakás egyes részein elhelyezni. Csakhogy ezek a tárgyak, bármennyire mutatósak, illetve bármilyen kedves emlékek, igen károsak. Míg a feng shui szerint az élettel teli tárgyak és az egészséges növények pozitív energiát teremtenek a lakásban, és erõsítik az egyes életterületeket, addig az olyan dekorációk, melyek elhalt állatokból készültek, a lakás minden területén negatív energiát teremtenek. Attól függõen, hogy hol helyezed el õket, a kagylók és a csigák akadályozhatják a karrieredet, az általuk teremtett negatív energia megöli a harmóniát a párkapcsolatodban, de akár egészségügyi problémákat is okozhat.

Tovább rontasz a helyzeten, ha kagylókból és csigákból készült gyertyatartót tartasz a lakásban, és abban rendszeresen égetsz gyertyát. A tûz ugyanis aktiválja a negatív energiát, és az egész lakásban szétszórja azt.

Metszett, éles, sarkos, színes kristályok

A kristályokat sokan úgy ismerik, mint a feng shui gyógyító eszközeinek legnépszerûbb tagjait. Az igaz, hogy ezek egy részével valóban erõsíthetsz bizonyos életterületeket, ám csak azokkal, melyek laposak, illetve kerek formájúak, nem rendelkeznek éles sarkokkal és keskeny élekkel.

Természet által formázott kristályokat bátran tarthatsz otthon, a metszett, csiszolt daraboktól azonban óvakodj. A feng shui nem tanácsolja ugyanis éles tárgyak vagy éles, sarkos bútorok használatát a lakásban, ezek ugyanis szétszórják a chit a lakás különbözõ pontjaiba, vagy túlságosan felgyorsítják azt, aminek következtében egy idõ után az otthonodban megszûnik a harmónia, helyét pedig feszült, ideges légkör tölti be.

Az élek által keletkezõ, úgynevezett vágóenergia ráadásul hosszútávon komoly egészségügyi problémákat is okozhat. A metszett, éles kristályok is hasonló gondokat okoznak: felaprítják a pozitív energiát, a lakás központi területén elhelyezve pedig az életed minden területén problémákat szülnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!