2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Órákig állt a kereskedés a Budapesti ÉrtéktőzsdénForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-15 09:48:10
Címkék: Bihari hírek
A Budapesti Értéktőzsde Zrt. (BÉT) arról tájékoztatta a piaci szereplőket, hogy a keddi (2020.04.14.)  tőzsdenapon a tőzsdei kereskedés - a Származékos Szekció Határidős és Opciós Deviza Piac kivételével – a kereskedési rendszer meghibásodása miatt leállításra került. A helyzet a BÉT Általános Üzletszabályzata alapján ún. technikai szünetnek (trading halt) minősült.

Műszaki hiba miatt legutóbb március 2-án állt le a budapesti tőzsde. A Portfolio szerint a március eleji esethez hasonlóan a CEESEG FIX kereskedési rendszerrel támadt probléma, ezért nem mennek a cash market üzenetek.

Az MTI szerint több európai tőzsdén állt a kereskedés kedden 13 óra körül, miután meghibásodott az a Deutsche Börse által fejlesztett szoftver, amelyet több térségbeli börze, köztük a budapesti is használ.

A Xetra T7 rendszert használja a budapesti mellett a bécsi, a zágrábi, a ljubljanai, a szófiai, a máltai és a prágai tőzsde is. A Deutsche Börse szóvivője leszögezte, a rendszer leállását nem hekkertámadás okozta. A Budapesti Értéktőzsdén végül 14:30-tól indult újra a kereskedés.

(Borítókép: A Bank Center irodaház bejárata az V. kerületi Szabadság téren. A Budapesti Értéktőzsde és több más pénzintézet központja. Fotó: Juhász Gábor / MTI)

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!