2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Az Audi után a Suzuki, az Opel és a Mercedes is bejelentette az újraindulástForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-15 10:13:07
Címkék: Bihari hírek
A Suzuki a tervek szerint április 27-én indítaná újra a magyarországi gyárát, a Mercedes pedig egy nappal később kezdené meg újra a fokozatosan növelt termelést, közölte a két cég saját közleményében kedden.

A Suzuki közleménye szerint a cég minden korábbinál összetettebb egészségügyi biztonsági intézkedéseket vezetett be, így az esztergomi gyár készen áll a termelés újraindítására. Eközben folyamatosan elemzik a piacok alakulását, a belföldi és külföldi kormányintézkedéseket, amik kapcsán hetente felülvizsgálják az újraindítás ütemét, amit jelenleg április 27-re terveznek, egyműszakos munkarendben.

QP | Quality Placement

A szigorúbb intézkedések között biztosítják a megfelelő távolságtartást, valamint a különleges egészségügyi helyzethez igazodó teljes bel- és kültéri higiéniát, de szigorítottak a munkások munkába szállításának menetén, a beléptetési rendszeren, gondoskodtak az egészségügyi védőfelszerelésekről, de az  étkeztetésre és a fertőtlenítések gyakoriságára, valamint az otthoni munkavégzés és a külföldi utazások szabályozására is kiterjednek a módosítások.

A Mercedes már biztos az újraindulásban

2020. április 28-tól fokozatosan újraindítja termelését a kecskeméti gyárban a Mercedes, tájékoztatta a cég a Portfoliót. Eleinte ők is egyműszakos munkarenddel kezdenek, majd ezután rugalmasan alakítják a felfutást, így biztosítva a gyors reagálás képességét.

A március 20. óta zárva tartó, 4400 embernek munkát adó kecskeméti gyárban az újraindulásig szigorú higiéniai- és védőintézkedéseket vezetnek be, ezekről később ígérnek pontosabb tájékoztatást.

Az Opel is készen áll

Szigorított egészségvédelmi intézkedések bevezetését követően az Opel Szentgotthárd készen áll a termelés újraindítására - közölte hétfőn az MTI-vel Kaszás Zoltán a motorgyár sajtószóvivője is.

Az újraindulás időpontja szerinte függ az autópiaci helyzet alakulásától és az esetleges további korlátozó intézkedésektől, de az újraindulást az üzemi tanács, a szakszervezetek és a munkavédelmi képviselők is támogatják.

Az intézkedések közé tartozik többek között a testhőmérséklet önellenőrzése, a védőszemüveg és a napi szinten kiosztott higiéniai maszkok viselése, a biztonságos távolság betartása és ennek jelölése, a munkaállomásokon és a pihenőhelyeken az ajtók nyitva tartása, (kivéve a tűzvédelmi ajtókat) a kilincsek érintésének kiküszöbölése, a szerszámok és munkafelületek fokozott tisztítása, a beérkező alkatrészek "pihentetése", műszakváltások megfelelő ütemezése a műszakokban dolgozók találkozásának elkerülése miatt.

Korábban az Audi is jelezte, hogy újraindítja termelését a győri üzemben, ez kedden meg is történt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!