2023. szeptember 28. Csütörtök, Vencel.
 
Több mint ezer milliárd forintnyi hitelt kap az Adidas-csoportForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-15 10:14:27
Címkék: Bihari hírek
Több mint kétmilliárd euró hitelt kap a német államtól a koronavírus-járvány miatti nehézségek áthidalására a világ egyik legnagyobb sportszergyártója, a német Adidas-csoport, a megállapodást kedden jelentették be, írja az MTI.

A vállalat közleményében kiemelte, hogy a koronavírus terjedése miatt leálltak a nagy-, és kiskereskedelmi forgalomból származó bevétel 60 százalékát biztosító piacok. A saját üzletek és a partnerek által üzemeltetett boltok már negyedik hete szinte kivétel nélkül mind zárva tartanak Európában, Észak-Amerikában, a nagy feltörekvő országokban és az ázsiai és csendes-óceáni térségben.

Ezért a pénzügyi rugalmasság, vagyis a fizetőképesség erősítésére egy sor további intézkedés mellett egy 3 milliárd eurós (1080 ezer milliárd forint) hitelkeretről is gondoskodni kellett.

A NÉMET ÁLLAMI FEJLESZTÉSI BANK (KFW) 2,4 MILLIÁRD EURÓVAL, TÖBB BANK - KÖZTÜK AZ UNICREDIT, A BANK OF AMERICA ÉS A CITIBANK – PEDIG KÖZÖSEN 600 MILLIÓ EURÓVAL JÁRUL HOZZÁ A KERETHEZ.

A szükség szerint rugalmasan hozzáférhető forrás 15 hónapig, 2021 júliusáig áll rendelkezésre, és a hitel fejében a német állam nem jut tulajdonrészhez. Az esetlegesen lehívott részleteket a lehető leggyorsabban, piaci feltételek alapján fizetik vissza.

QP | Quality Placement

A társaság azt is vállalta, hogy a hitelkeret hozzáférési ideje alatt nem fizet osztalékot a részvényeseknek. Arról is döntöttek, hogy leállítják sajátrészvény-vásárlási programjukat, és az igazgatóság tagjai az idén lemondanak a javadalmazásuk 65 százalékát kitevő bónuszról.

„A koronavírus-járvány egészséges vállalkozásokat is komoly kihívások elé állít” – írja közleményében az Adidas és a Reebok márkát összefogó csoport igazgatótanácsi elnöke, Kasper Rorsted.

A világszerte 60 ezer embert foglalkoztató vállalat tavaly 23,6 milliárd euró bevételt ért el, ami 8 százalékos növekedés az egy évvel korábbi eredményhez képest, az adózás utáni nyereségük pedig 12 százalékkal 1,91 milliárd euróra emelkedett.

A társaságot széles körben bírálták Németországban, amiért élni kívánt a szövetségi kormány egyik válságkezelő csomagjával bevezetett kedvezménnyel, miszerint a koronavírus-járvány miatt legalább szeptemberig fel lehet függeszteni az ingatlanbérleti díjak fizetését. A felháborodás miatt visszakoztak, továbbra is fizetik az üzlethelyiségek bérleti díját.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!