2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
A jogszabály-kihirdetés új szintje: az Instagramon publikált rendeletForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-18 13:12:51
Címkék: Bihari hírek
Már a csütörtök délelőtti kormányinfón bejelentették, hogy a veszélyhelyzet miatt idén csak írásbeli érettségi lesz, a vizsgákat pedig május 4. és május 21. között bonyolítják majd le.

Az érettségi megszervezéséről szóló rendeletet azonban késő este szokatlan módon publikálták, az aláírt dokumentum nem a hivatalos helyen, a Magyar Közlönyben jelent meg először, hanem Orbán Viktor Instagramjára került ki.

A megosztott dokumentumhoz Orbán Viktor annyit írt:

Harminchatodik nap. Az érettségi még a járványban sem maradhat el. Nem olyan lesz, mint megszoktuk, de lesz. Hajrá, fiatalok!

Megírtuk, hogy az idei érettségire jelentkező összesen 113 ezer diák közül a járvány miatt kizárólag azok vizsgázhatnak, akiknek az érettségi most kell a továbbtanuláshoz. Előrehozott érettségire nincs lehetőség, a végzősök érettségiznek majd. Ezenkívül néhány kivételtől eltekintve csak írásbeli érettségi lesz.

Az érettségi lebonyolításához két hétre lesz szükség, a gyakorlatban pedig szigorú egészségügyi követelmények lesznek. Például a vizsgázók létszáma egy helyiségben nem lehet több 10 főnél. A vizsgázók között pedig meg kell lennie a másfél méter távolságnak.

Aztán éjfél után, azaz pár órával a miniszterelnöki Insta-poszt után felkerült a hivatalos helyre is a rendelet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!