2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Vasárnap újabb adag sarkvidéki levegő érkezik záporokkal, zivatarokkalForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-18 13:53:10
Címkék: Bihari hírek
Vasárnap már sok helyen fog esni az eső, és bár hétfőre kisüt a nap, de lehűl a levegő - írja legújabb előrejelzésében az Időkép.hu.

Azt írják, a hétvégén még alapvetően marad a meleg tavaszi idő, szombaton 20-25 fokos maximumokkal, helyeként kialakulnak záporok, egy-egy zivatar, majd észak felől vasárnap érkezik a változást hozó hidegfront, így:

hiidi
Fotó: Időkép.hu

Reggel helyenként, a délelőtti óráktól egyre nagyobb területen várhatóak intenzív záporok, délután pedig az ország déli felén alakulnak ki zivatarok. Több csapadék délen, délkeleten valószínű, ezzel szemben északkeleten a reggeli kevés csapadék után hamar kisüt a nap.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat videós előrejelzésében úgy fogalmaz: újabb adag sarkvidéki levegő indult meg északról dél felé, ami egy darabig még a közelünkben várakozik, ezért pénteken és szombaton még meleg idő lesz, vasárnapra viszont meghozza a hidegfrontot záporokkal, az igazi lehűlés pedig inkább jövő héten fog érződni:

Az Időkép szerint a vasárnapi csapadéksáv napközben átvonul az országon, és mögötte észak felől délután már sokfelé szakadozik a felhőzet, és kisüt a nap, a késő délutáni, esti órákra pedig déli irányba elhagyják térségünket a záporok, zivatarok. Az északi, északnyugati szél feltámad, felerősödik, a zivatarokat viharos lökések kísérhetik. A maximumértékek 16-24 fok között alakulnak, a legmagasabb értékeket délnyugaton mérhetjük, az alacsonyabbakat északkeleten és a csapadékos területeken.

Hétfőre viszont mindenhol több fokkal visszaesik a hőmérséklet, 12-17 fok között alakulnak a csúcsértékek. A hőérzetünket az élénk, északkeleten erős szél tovább ronthatja. Az ég viszont kitisztul a front mögött, és ismét napos, száraz idő lesz.

QP | Quality Placement

Kedden a kezdeti napos idő után megnövekszik a felhőzet és északon, északkeleten eső, záporok alakulnak ki. Az erős északkeleti szél továbbra is hidegebb levegőt szállít térségünkbe, hajnalban helyenként visszatér a fagy, nappal csupán 10-16 fok várható.

Szerda, csütörtökre ismét melegebb lehet pár fokkal.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!