2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Lemondott a Fejér Megyei Kórház orvosigazgatójaForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-18 14:01:23
Címkék: Bihari hírek
Lemondott a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház orvosigazgatója, Reiber István, a lemondását a megbízott főigazgató, Bucsi László elfogadta - közölte a kórház vezetősége az MTI-vel.

Azt írták, a menedzsment minimális átalakítását követően hétfőtől új vezetéssel folytatják a munkát.  Az új orvosigazgató Kovács Attila belgyógyász, kardiológus szakorvos lett a kórház honlapja szerint.

Mint korábban megírtuk, a kórház korábbi főigazgatóját, Csernavölgyi Istvánt Kásler Miklós miniszter április 11-én szólította fel, hogy adja át hivatalát a Fejér Megyei Szent György Kórház élén. Helyére Bucsi Lászlót nevezte ki. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma akkor azt közölte, hogy a kórház főigazgatója a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban olyan súlyos mulasztást követett el, ami indokolta, hogy átadja hivatalát, és az új főigazgató kinevezéséig Reiber István orvosigazgató vezeti az intézményt. Bucsit másnap ki is nevezték.

Csernavölgyi, a volt főigazgató közleményében azt írta, hogy egy esetben elcsúszott az elektronikus adatszolgáltatással, emiatt szűnt meg végül a munkaviszonya a kórházzal. Szerinte a hiba, ami a kirúgása indoka, nem kötődik a főigazgató személyéhez, adminisztratív hiba volt, ami bármelyik intézmény életében előfordul. A dolgozók vastapssal, szívecskékkel búcsúztatták a volt főigazgatót, és jelezték számára, hogy visszavárják.

Bucsi László a búcsúztatón azt mondta, „a történet nem kerek”, ezért belső vizsgálatot folytatnak le ezen a héten. A Feol.hu pénteki cikkében azt írja, hiába kérdezték erről a belső vizsgálatról a megbízott főigazgatót, nem kaptak választ.

Bucsi 20 éve dolgozik ebben a kórházban, 2008 óta pedig ő az intézmény Mozgásszervi Sebészeti Centrumának vezetője. Jelenlegi megbízása határozott időre, a főigazgatói pályázat eredményes lezárásáig tart.

Egy 2018-as cikkünkben írtunk arról, hogy a fejér megyei kórház vezetői magánkórházat alapítottak, ennek a kórháznak a szakemberei közt szerepel Csernavölgyi és Reiber neve is.

Az OORI-t már át is alakították

A másik olyan intézmény, ahol a járvány óta leváltották a főigazgatót az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet volt, április 12-én Kásler menesztette Cserháti Pétert.

Pénteken az Emmi azt közölte, az OORI új vezetősége felkészült a koronavírusos betegek fogadására.

Dr. Kovács Gábor, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet megbízott főigazgatójának jelentése alapján a március 16-i miniszteri utasítás szerint megteremtették a lehetőségét a nehézlégzéssel küzdő COVID-19 fertőző betegek ellátásának, ugyanakkor minden ott ápolt rehabilitációs beteg további ellátásáról is gondoskodtak. "A megbízott főigazgató öt nap alatt végrehajtotta azt a miniszteri utasítást, amire az elődjének a március 16 - április 9-ig terjedő időszak állt rendelkezésre" - írják.

Az Intézetben 253 darab ágy áll készen az új Covid-19 fertőzött betegek fogadására, ezen felül pedig 169 rehabilitációs betegágy áll rendelkezésre, ami megfelel Kásler Miklós utasításának - áll a közleményben.

Nyolc beteg önként otthonába távozott. Az intézet meglévő lélegeztető gépeit is ágyakhoz telepítették az elmúlt napokban, így 8 ágyon van lélegeztetési kapacitás, a többi ágynál pedig folyamatban van az oxigén kiállások ellenőrzése, hogy a lélegeztetőgépek érkezése esetén azok azonnal üzembe helyezhetőek legyenek - közölte a minisztérium.

(Borítókép: A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház épülete. Fotó: Máthé Zoltán / MTI)

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!