2024. április 24. Szerda, György.
 
Ingyenhitellel segítené a gazdákat a kormányForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-18 14:54:15
Címkék: Bihari hírek
Ingyenhitelhez juthatnak a gazdák az Agrár Széchenyi Kártya folyószámlahitelével – mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerda reggel a Kossuth rádió műsorában. Az államtitkár hangsúlyozta, a legfontosabb a járványhelyzetben, hogy biztosítsák a gazdák likviditását, aminek az egyik leghatékonyabb eszköze az Agrár Széchenyi Kártya hitellehetősége. Az elmúlt években is 200 milliárd forint értékben helyeztek ki ilyen hiteleket a bankokon keresztül.

A programról kiadott közleményében a Széchenyi-kártyákat kiadó Kavosz Zrt. azt írja, hogy a minisztérium 14/2020. (IV.10.) rendelete alapján az agrárvállalkozások az Agrár Széchenyi Kártya konstrukció keretében 1, 2 vagy 3 éves futamidejű folyószámlahitelt igényelhetnek 200 millió forint maximális hitelösszegig a jogosultsági feltételeknek való megfelelés esetén, a szabad támogatási keretük terhére. A kormányzat a hitelekhez annak teljes futamidejére

  • 100 százalékos kamattámogatást,
  • 100 százalékos kezességi díjtámogatást,
  • teljes kezelési költségtámogatást
  • és akár teljes egyéb költségtámogatás nyújt.

Az új, kiemelt támogatású és emelt hitelösszegű Agrár Széchenyi Kártya hamarosan igényelhető országszerte a Széchenyi Kártya Program eddigi hiteleihez hasonlóan a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének, a területi kereskedelmi és iparkamarák és a Kavosz Zrt. regisztráló irodáiban. A kiemelt támogatások a 2020. december 31-éig hatályba lépett Agrár Széchenyi Kártya hitelügyletekre vehetők igénybe.


Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!