2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Megugrott a csomagforgalom a Magyar PostánForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-18 14:59:43
Címkék: Bihari hírek
Jelentősen megnövekedett, a karácsonyt megelőző időszakhoz hasonló csomagforgalom jelentkezik a Magyar Postán március végétől, írja a Magyar Nemzet. Azt írják, noha minden évben jellemző a mérsékelt növekedés a húsvéti ünnepek előtt, idén ez jóval erősebb: a forgalmat egyfelől a hazai online kiskereskedelem másrészt a még március elején megrendelt távol-keleti csomagrendelések adják.

A járvány nélkül tervezetthez képest április első hetében több mint 25 százalékkal több csomagot kézbesített a posta, és a lap szerint a húsvét előtti négy munkanapos héten is meghaladta a 20 százalékot az eltérés. A jövőben változhat majd a kiszállított termékek köre

MOSTANÁBAN UGYANIS FŐLEG MASZKOKAT, FERTŐTLENÍTŐKET, HIGIÉNIAI ÉS KOZMETIKAI CIKKEKET RENDELNEK A VÁSÁRLÓK. A HOME OFFICE, ILLETVE A DIGITÁLIS OKTATÁS MIATT PEDIG NAGYOBB MENNYISÉGBEN SZÁLLÍTANAK ELEKTRONIKAI CIKKEKET, ÉS HÁZTARTÁSI KISGÉPEKET (KENYÉRSÜTŐ, SZENDVICSKÉSZÍTŐ) IS.

Visszaesett azonban a luxuscikkek rendelése. Sokan vesznek csúszdát, kerti szerszámokat, bár ez minden tavasszal így zajlik, írják, megemelkedett azonban a feladott biciklik, a sportszerek és az állateledel e-forgalma is. Úgy számolnak, hogy a megnövekedett forgalom április végéig megmarad.

(Borítókép: Egy budapesti posta előtt sorban állók 2020. április 14-én. Fotó: Bődey János / Index)

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!