2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Nem bírják tovább, sok bolt újra kinyitForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-19 11:01:11
Címkék: Bihari hírek
A koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási korlátozások a kormány húsvét előtti döntése értelmében határozatlan ideig érvényben maradnak, ami azt is jelenti, hogy bizonyos üzleteknek nem szabad vásárlókat fogadniuk. A Magyar Nemzet viszont azt írja, hogy sok boltos egyszerűen nem tud tovább várni, és a fennmaradása érdekében újra kinyitott, hiába járhat ezért szabálysértési bírság.

A korlátozásokról szóló rendelet meghatározta, hogy melyek azok az üzletek, amelyek fogadhatnak vásárlókat, ezek között viszont nem szerepelnek a cipő- és ruhaüzletek, a bútor-,  sportszer-,  játék-,  könyv-,  mobiltelefon-,  óra- és ékszerboltok. Ez Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint a magyar üzletek felét érinti, amelyeknek nem kell zárva tartaniuk, de az ide betérő vásárló és a vevőket beengedő boltos is szabálysértést követ el.

Ennek ellenére sok üzlet kinyit, mert a boltosoknak szükségük van a bevételre, és úgy érzik, a kereslet is jelentős a termékeik iránt. A kormánypárti lap azt írja, sok boltos azzal számolt, hogy csak pár hétig kell majd kibírniuk a rendkívüli intézkedéseket. A szerencsésebbeknek volt annyi tartalékuk, hogy bevétel nélkül is átvészeljék a korlátozásokat az alkalmazottaikkal együtt, ezek azonban fogyatkoznak, sok üzletnek pedig nem is nagyon voltak tartalékaik, így erős nyomást éreznek arra, hogy újra kinyissanak.

QP | Quality Placement

Vámos György szerint mivel az ilyen üzleteket üzemeltetők önhibájukon kívül kerültek olyan helyzetbe, ami ellehetetleníti a működésüket, ezért szükségük lenne egy olyan, rájuk szabott támogatásra, amellyel a rendeletet betartva átvészelhetik a rendkívüli időszakot anélkül, hogy el kellene bocsátaniuk a munka nélkül maradt alkalmazottakat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!