2024. április 24. Szerda, György.
 
Az IKEA májusban megkezdi európai boltjainak újranyitásátForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-19 11:12:37
Címkék: Bihari hírek
Az IKEA-áruházak  többségét birtokló Ingka Csoport vezetője azt mondta, hogy terveik szerint májusban megkezdik európai üzleteik újranyitását, de arra nem tért ki, hogy hogy pontosan hol és mikor – írja az MTI.

Jesper Brodin, az Ingka vezérigazgatója szerint március óta eladásaik 60 százalékkal estek a koronavírus miatt megcsappant kereslet hatására, ami az IKEA-boltok bezárásával párosult.

Március óta az Ingka csoporthoz tartozó IKEA-k többsége zárva van a legfontosabb piacának számító Európában, és az összes üzletének a bejáratára lakat került Észak-Amerikában, miközben Ázsiában már szinte valamennyi üzlete újranyitott.

QP | Quality Placement

Egyelőre még nincs tervbe véve az észak-amerikai IKEA-üzletek újranyitása.

Az Ingka vezérigazgatója azt mondta, hogy március óta az online rendelések a duplájára nőttek az egy évvel korábbihoz képest, ez adja jelenleg a teljes bevétel csaknem a felét.

A vállalatvezető úgy vélte, hogy a szeptemberrel kezdődő új pénzügyi évben a cég bevétele csaknem a 90 százaléka lesz a folyó évinek.

Az Ingka 420 IKEA-boltot működtet a világon, a csoport forgalma az augusztus végével záródott pénzügyi évben 36,7 milliárd euró volt, ami 5 százalékos növekedés az előző évhez képest.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!