2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
A koronavírus-járvány miatt megnőtt az orvvadászok számaForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-19 11:29:36
Címkék: Bihari hírek
Állatvédő szervezetek jelezték, hogy a vadon élő állatokra is veszélyt jelenthet a koronavírus-járvány. Nem a betegség okozza a gondot, hanem azok, akik a kieső jövedelmüket orvvadászattal próbálják pótolni.

A BBC arról ír, hogy Kambodzsában a rendkívül veszélyeztetett óriásíbisz (Pseudibis gigantea) populáció egy százalékával végeztek orvvadászok, mikor három madarat a húsáért öltek meg. A Kambodzsa hivatalos madarának választott faj a súlyosan veszélyeztetett kategóriába tartozik, mivel kevesebb mint 300 példány él belőle.

A vidéken élőknek hirtelen nem maradt más lehetőségük, mint a természet forrásaihoz fordulni, már most erőteljes emelkedést látunk az orvvadászat területén

– mondta Colin Poole, a Wildlife Conservation Society kambodzsai igazgatója. A természetvédők megfigyelése szerint a veszélyeztetett fajok vadászata azt követően kezdett növekedni, hogy a koronavírus terjedni kezdett a környéken, és ez hatalmas gazdasági terhet rótt az országra, különösen a vidéki területekre.

A természetvédelmi szervezetek szerint a legfontosabb feladatuk most az, hogy a helyi embereket támogassák, ők az utolsó védővonalai az erdőknek és a természeti területeknek, és biztosítani kell, hogy más alternatívájuk is legyen a túlélésre, mint a természet kizsákmányolása és a természetes erőforrások elpusztítása.

Indiában a tigrisek vadászata, Afrikában az orrszarvúk és más veszélyeztetett fajok leölése miatt aggódnak a szakértők. De gondot jelent az is, hogy hirtelen lecsökkent az afrikai rezervátumok és nemzeti parkok látogatottsága.

A G20-országok gazdasági miniszterei a héten ülnek össze azzal kapcsolatban, hogyan tudják a járvány után élénkíteni a gazdaságot. A természetvédelmi szervezetek azt kérik, hogy a terveik között szerepeljen a természet védelme is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!