2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Felére csökkent a légszennyezés több európai városban a lezárások miattForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-19 11:32:48
Címkék: Bihari hírek
Szignifikánsan csökkent a légszennyezés Európában az elmúlt hónapban. Az Európai Űrügynökség (ESA) szerint a koronavírus-járvány miatti lezárásoknak nagy szerepük volt abban, hogy ennyire lecsökkent a szennyezés mértéke.

Néhány városban a nitrogén-dioxid szintje körülbelül 50 százalékkal csökkent. Az ügynökség szerint a mérési eredmények időpontjai alapján egyértelmű, hogy az Európában alkalmazott kijárási korlátozások miatt csökkent a szennyezettség. Különösen Franciaországban, Olaszországban és Spanyolországban látványos a helyzet, ezek ugyanis azok az országok, ahol a legszigorúbbak voltak a szabályozások.

Párizsban például 54 százalékkal esett vissza a nitrogén-dioxid-koncentráció a 2019. március 13. és április 13. közötti időszak számaihoz viszonyítva. Madridban, Milánóban és Rómában pedig 45 százalékos csökkenés történt. Az is egyértelművé vált a kutatók számára, hogy a nitrogén-dioxid-koncentráció az időjárási tényezőktől is függ, az adatok napról napra változnak, ez pedig megnehezíti a napi vagy heti adatok értékelését, de havi elemzésben egyértelműen kijelenthetik, hogy látványos a változás.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!