2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
18 millió koronavírus témájú adathalász levelet szűr ki naponta a GoogleForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-19 11:48:45
Címkék: Bihari hírek
A Google adatai szerint naponta 18 millió emailt küldenek csalók a felhasználóiknak, hogy a világjárványt kihasználva átverjék őket.

Az új koronavírus-járvány az adathalász támadások robbanásszerű növekedéséhez vezetett. A bűnözők általában a személyes adatokat szeretnék megszerezni a felhasználóktól. A Google nagyjából napi 100 millió emailt blokkol, ennek az ötöde az új koronavírussal kapcsolatos átverésre épül. A cég szerint soha nem volt ennyire népszerű egy téma sem a kiberbűnözők körében mint a világjárvány.

Az egyik legveszélyesebb módszere az adathalászoknak, amikor az Egészségügyi Világszervezet és más kormányzati szervek nevében, és az ő grafikai elemeiket felhasználva, meglepően eredetinek látszó emailről küldenek csaló levelet a felhasználóknak. De vannak adakozásra felszólító levelek, vagy olyanok is, amikben mintha a felhasználó munkahelyével szerződésben álló bérszámfejtő cég kérne azonnal adatokat, hogy ne csússzon a fizetés a home office idején. Mindegyikben sürgetik a felhasználókat, és azonnali lépést várnak tőlük, hátha ezzel kicselezik a felhasználók éberségét. Vagyis a módszerek a hagyományosak, csak a fejléc és a téma változott.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!