2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Olyan tanárok is érettségiztethetnek, akik nem tanítanak az iskolábanForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-22 11:10:47
Címkék: Bihari hírek
„Az érettségik lebonyolításánál olyan tanári végzettséggel rendelkező pedagógusok is bevonhatók, akikkel az intézmény nem áll jogviszonyban” – derül ki abból az április 20-i ajánlásból, melyet Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár küldött az intézményeknek. A hivatalos iratot a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete tette közzé a Facebook-oldalán.

A kormány korábban azt közölte, hogy idén a diákok csak írásbeli érettségit tesznek, amelyeknek első napja május 4-e lesz. Az időpont kitűzése után néhány nappal viszont az is kiderült, hogy Magyarországon pont akkor – május 3-án – tetőzhet a járvány. Ezek után joggal merült fel sokakban a kérdés, hogy szabad-e több tízezer diákot és hozzátartozóikat, valamint több ezer tanárt veszélyeztetni. Az államtitkár hétfőn erre úgy reagált, hogy

érettségi lesz, a kormány kijelölte a vizsgák időpontját, de ha a járványügyi szempontok indokolják, annak mozgatásáról a szükséges döntést meghozza a kabinet.

Az intézményeknek küldött levél szerint az érettségi lebonyolítására elkezdték a felkészülést. Igaz, abban nem térnek ki arra, hogy az iskolák a 65 év feletti pedagógusokat is visszahívhatják-e, esetleg általános iskolából toborozzanak tanárokat. Annyit azonban hozzátesznek, hogy „a mennyiben a felügyelethez nem áll rendelkezésre megfelelő számú kolléga, azt jelezzék a fenntartó illetve a kormányhivatal felé, hogy időben kezelni lehessen a problémát”.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!