2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Kötelezővé teszik a maszkviselést a budapesti üzletekbenForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-22 11:44:31
Címkék: Bihari hírek
Április 27-től nemcsak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatain, hanem

A FŐVÁROS VALAMENNYI KERESKEDELMI EGYSÉGÉBEN, ÜZLETEKBEN, ÉLELMISZERBOLTOKBAN, PIACOKON, TOVÁBBÁ A TAXIK IGÉNYBEVÉTELEKOR IS KÖTELEZŐ LESZ MASZKOT, ILLETVE ARCOT ELTAKARÓ KENDŐT VAGY SÁLAT  VISELNI

– rendelte el Karácsony Gergely. A főpolgármester egy, a Facebook-oldalán közzétett videóban jelentette be döntését, hozzátéve:

Döntésünket egyeztettem a kormánnyal is. Tudom, ez egy újabb kényelmetlen intézkedés, de egyben szükséges, mindannyiunk érdekében, ezért kérem az együttműködésüket. Óvjuk meg mások és saját egészségünket is

– fogalmazott.

Karácsony Gergely főpolgármester a múlt héten már indokoltnak látta a szigorítást Budapesten, ezért elrendelte, hogy a BKK járataira csak valamilyen arcot eltakaró kendővel, sállal vagy maszkkal lehet felszállni április 27-től. A BKK azt közölte:

AZ ÚJ SZABÁLY ÉLETBE LÉPÉSÉT MEGELŐZŐEN ÉS ANNAK ELSŐ HETÉBEN TÖBB FORGALMAS CSOMÓPONTON OSZTANAK MAJD EGÉSZSÉGÜGYI MASZKOT A BKK MUNKATÁRSAI.

Később a főpolgármester arra is utasította a BKK-t, hogy az érettségik tervezett idejére teljes kapacitással működjön a közösségi közlekedés, sőt tájékozódjanak, hogy hol lehet szükség extra járművek beállítására. „Bár nagyon veszélyesnek tartom, hogy az érettségi időpontját éppen akkorra tűzték ki, amikor a miniszterelnök szerint tetőzik Magyarországon a koronavírus-járvány, a fővárosnak arra is fel kell készülnie, ha a kormány nem változtat ezen a döntésen” – közölte akkor Karácsony.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!