2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Negatívak a tesztek, újraindul a szociális étkezés BorsodnádasdonForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-04-23 18:30:14
Címkék: Bihari hírek
Átestek a másodszori koronavírus-tesztelésen is a borsodnádasdi szociális ellátórendszer azon dolgozói, akik kapcsolatban állnak a lakossággal (azaz a házigondozók), valamint szűrték a Központi Konyha munkatársait is. Kormos Krisztián polgármester tájékoztatása szerint mindannyiuk tesztje negatív lett, ezért a hatóságokkal egyeztetve úgy döntöttek, hogy teljes fertőtlenítés után újraindítják a főzést a szociális étkeztetés miatt, majd jövő hétfőtől a gyermekétkeztetés is beindul.

Persze lesznek óvintézkedések, például ételhordókban most nem lehet kérni az ételt, kizárólag egyszerhasználatos műanyagban szállítják azt. Az elővigyázatosságot és a tesztelést azután kezdte el az önkormányzat, hogy az idősotthon lakói közül többen megbetegedtek. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kormányhivatal április közepén közölte az RTL Klubbal, hogy az otthonban 31 betegnél igazolták a fertőzést, közülük egy ember meghalt, tizenöt főt pedig kórházban ápoltak akkor.

A polgármester azt írta friss bejegyzésében, hogy

Háziorvosunkkal történő egyeztetést követően, nagyon óvatosan - de ki merjük azt is jelenteni, hogy a meghozott intézkedéseink és az Önök eddigi fegyelmezettsége ez ideáig eredményesnek tűnnek - a napokban sem tesztek, sem tünetek alapján újabb megbetegedések, vagy gyanús esetek sem merültek fel településünkön. A településen karanténban lévő fertőzött személyek állapota kielégítő. Ezúton is kívánok nekik kitartást és jó egészséget! Nagyon kérem Önöket, hogy közös erőfeszítéseinket ne engedjük kárba veszni - továbbra is fegyelmezetten tartsuk be a korábbi óvintézkedéseket - bizakodjunk, hogy így közösen képesek leszünk megállítani a járvány terjedését.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!